Ce proprietati rezidentiale scot bancile la licitatie: 2 camere la 35.000 euro

Majoritatea anunturilor de proprietati scoase la licitatie din cauza executarii silite ajung sa fie cu mult mai mici decat pretul mediu cerut pentru apartamentele similare scoase la vanzare de proprietari in aceeasi zona, se arata intr-un studiu axat doar pe proprietatile din Capitala din baza de date a portalului imobiliare.ro.

Apartamente in Bucuresti

Pretul de pornire a licitatiei pentru un apartament cu doua camere situat la parterul unui bloc vechi din Berceni, cu o suprafata utila de 45 mp, este de 35.800 euro, adica 795 euro/mp util, conform anuntului publicat pe imobiliare.ro. Spre comparatie, pretul mediu solicitat de proprietari pentru apartamente vechi cu doua camere din Berceni este de 53.000 euro, cu 48% mai mult.

Pretul mediu pe metru patrat solicitat pentru apartamentele vechi cu doua camere din Capitala este de 1.130 euro, conform indicelui portalului imobiliar, cu 42% mai mare decat aceasta oferta din Berceni.

Pretul de pornire pentru un apartament in executare silita cu trei camere din zona Oltenitei, situat intre statia de metrou Brancoveanu si City Mall, este de 51.610 euro, adica 794 euro/mp. Apartamentul este situat la etajul 7 din 8 intr-un bloc din 1980, este decomandat, are o suprafata utila de 65 mp si finisaje medii.

Mai interesant este un anunt care face referirea la scoaterea la licitatie a unui apartament cu trei camere din apropierea Pietei Unirii (strada Sfanta Vineri colt cu Bulevardul Corneliu Coposu), pretul de pornire fiind de 66.248 euro. Apartamentul se afla la etajul 2 dintr-un bloc cu 8 etaje dat in folosinta in 1990, este decomandat si are o suprafata utila de 66 mp si un pret de de 1.003 euro/mp. Pretul mediu de strigare exprimat in euro pe metru patrat util pentru apartamentele similare scoase la vanzare in zona Unirii este de 1.488 euro, cu 48% mai ridicat.

Case si vile

Exista si case care sunt scoase la licitatie la preturi interesante. De exemplu, 46.300 euro este pretul de pornire pentru o casa cu doua camere din 1965, situata in sectorul 4, in apropiere de Splaiul Unirii. Casa este formata dn 2 camere + dependinte si are o suprafata de 50 mp. Imobilul poate fi extins cu inca un nivel.

La 95.000 euro este listata o casa cu 5 camere, cu suprafata utila de 95 mp (teren 200 mp), 2 bai, cu regim de inaltime P+1E. Imobilul construit in 2008 este situat in cartierul rezidential la iesirea din Bucuresti spre Chitila. In zona strazile sunt asfaltate, exista mijloace de transport si iluminat stradal.

Insa nu toate anunturile cu proprietati in executare silita scoase la licitatie sunt ieftine. De pilda, o vila construita in 2005, cu sase camere, situata in sectorul 6, la periferia cartierului Drumul Taberei are un pret de pornire de 170.000 de euro. Vila cu un regim de inaltime S+P+1E are o suprafata utila de 171 mp si este amplasata pe un teren de 500 mp.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »Setari Cookie-uri