Lantul de magazine de cartier Mic.Ro va incepe in curand extinderea in sistem de franciza, potrivit lui Dan Ionescu, fost director operational al Rompetrol, care se implica in extinderea lantului de magazine.
Potrivit lui Dan Ionescu (foto), conceptul final al magazinelor va fi prezentant in luna septembrie. “Nu am facut inca o lansare oficiala pentru ca inca magazinele nu ofera, in totalitate, serviciile la care ne-am gandit. Pana in septembrie toate magazinele Mic.Ro vor oferi servicii precum transfer de bani sau un serviciu prin care clientii pot trimite prins SMS comanda pe care o gasesc gata ambalata in momentul in care vin sa o ridice”, a declarat Dan Ionescu, care a adaugat ca pana in septembrie toate unitatile Mic.Ro vor deveni magazine pe roti.

Potrivit oficialului companiei Mercadia Holland, care detine compania Mic.Ro Retail, magazinele pe roti nu vor duce la inchiderea chioscurilor de proximitate. “In curand vom incepe extinderea retelei si prin franciza. Astfel, antreprenorii care detin deja o locatie care se incadreaza in standardele noastre, pot deveni francizati, iar care cei care nu au un spatiu, pot inchiria spatiul nostru pentru a prelua franciza”, a mai spus Ionescu.

Conform acestuia, lantul de magazine Mic.Ro numara in prezent peste 30 de unitati. “Daca pentru cafenelele 1X2 Bet Cafe Arena ne-am propus sa ajungem la 400 de unitati, pentru Mic.Ro nu avem limita de extindere. In prezent, in Romania, sunt peste 100.000 de spatii de retail alimentar”, a mai spus acesta.

Compania isi propune atingerea unui numar de 300-400 de clienti pe zi pentru fiecare magazin de cartier. “Primul magazin a fost deschis pe 27 aprilie, pe bulevadrul Stefan cel Mare, asa ca suntem inca la inceput, oamenii incep sa afle despre noi. Acum fiecare magazin are in medie circa 150 de clienti”, a mai spus Ionescu.

Cei care aplica pentru un job in cadrul Mic.Ro trebuie sa treaca intai de o perioada un training pe care il platesc. “Calitatea fortei de munca din Romania lasa de dorit, asa ca am angajat 20 de trainneri atat pentru Mic.Ro, cat si pentru 1X2 Bet Cafe Arena. Cei care aplica pentru un job, trebuie sa treaca de o perioada de 1 luna de training pentru care platesc circa 300 lei”, a mai spus acesta care a adaugat ca pana in prezent circa 500 de oameni au beneficiat de aceste cursuri.

Compania Mic.ro are sediul pe bulevardul Mircea Eliade, din sectorul 1 si este detinuta de firma Mercadia Holland, inregistrata in Amsterdam.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri