Preturile locuintelor au continuat sa scada si in luna iulie, cel mai afectat fiind orasul Brasov, in timp ce la nivel national scaderea a fost de 1% in ultimele 30 de zile, arata o analiza a portalului imobiliare.ro.
Valoarea indicelui national imobiliare.ro arata o scadere de 1% pentru luna iulie, ajungand la 1.151 euro/mp util, cu 12 euro/mp util mai putin fata luna precedenta. Diferenta fata de aceeasi luna a anului trecut este de 6%.

“Suntem tentati sa mizam in continuare pe reduceri de preturi, insa, in ultima saptamana, am avut cresteri cuprinse intre 0,2 si 0,5% in patru din cele sase orase analizate, respectiv Bucuresti, Brasov, Cluj-Napoca, Constanta, Iasi si Timisoara”, explica Adrian Erimescu, director general al imobiliare.ro.

In Bucuresti, preturile apartamentelor au coborat cu 2,4% in ultima luna, pana la valoarea medie de 1.245 euro/mp util. Tendinta de scadere a fost resimtita atat la nivelul apartamentelor vechi, cat si la nivelul celor noi, chiar daca ritmul de scadere a fost diferit. In timp ce pretul mediu solicitat pentru apartamentele noi a scazut cu 0,9%, pretul solicitat pentru apartamentele vechi a scazut cu 2,8%, spun cei de la imobiliare.ro.

Brasovul este orasul cu cel mai mare ritm de scadere in iulie. Pretul mediu cerut pentru apartamentele scoase la vanzare este de 907 euro/mp util, cu 3,2% mai putin fata de luna precedenta si cu 3,6% mai mic fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Singurul oras in care a fost inregistrat un trend ascendent a fost Cluj-Napoca, unde preturile apartamentelor au crescut cu 0,1%, atingand o valoare medie de 1.023 euro/mp util. “In luna iulie rata de crestere a fost mult mai mica decat in lunile precedente. Apartamentele noi sunt cele care au tras piata in sus, pretul acestora a crescut cu 1,8% pana la 984 euro/mp util”, explica reprezentantii imobiliare.ro.

Indicele imobiliare.ro reprezinta pretul exprimat in euro pe metru patrat de suprafata utila al apartamentelor de vanzare situate in blocuri de apartamente, cu destinatie rezidentiala, pe baza anunturilor publicate pe portal de catre agentiile imobiliare si proprietari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri