Totodata, asistam la un nou prag minim atins de la inceputul crizei imobiliare si pana in prezent, atat la nivel national, cat si in Capitala, spun cei de la imobiliare.ro. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele la nivel national sunt mai ieftine cu 5%.

Panta descendenta este resimtita la nivelul marilor orase analizate, cu exceptia Brasovului, unde a fost inregistrata o evloutie atipica. Exceptii sporadice mai sunt intalnite doar la anumite subcategorii de apartamente.

"Tensiunile majore din ultima perioada amplificate de cresterea cursului valutar au facut ca interesul populatiei pentru investitii de amploare sa scada. Nici proprietarii nu au reactionat suficient, in ciuda faptului ca pe destul de multe segmente au fost atinse preturi minime record in iuie. Totusi, ritmul de ieftinire a apartamentelor nu a compensat scaderea apetitului pentru achizitii din partea cumparatorilor", sublineaza Adrian Erimescu (foto), directorul general imobiliare.ro.

Pe de alta parte, un studiu recent al portalului AnunturiParticulari.ro arata ca luna iulie a adus pentru cei interesati de achizitionarea unei locuinte in Capitala doua situatii distincte: cresteri fata de luna precedenta ale pretului solicitat de proprietarii garsonierelor si apartamentelor cu doua camere, dar si minimul atins de la inceputul anului la unitatile cu trei si patru camere..

Cat mai costa un apartament in Bucuresti

In Bucuresti pretul mediu cerut pentru locuintele noi si vechi a ajuns la 1.125 euro/mp util in luna iulie, in scadere cu 0,6% fata de luna precedenta. In comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, apartamentele din Bucuresti sunt in prezent cu 3,2% mai ieftine. Valoarea actuala este cea mai mica valoare atinsa in Bucuresti, din 2008 si pana in momentul de fata, potrivit portalului imobiliar.