Guvernul Statelor Unite a lansat un plan de preluare a creditelor imobiliare neperformante, pentru a ajuta 500.000-1,5 milioane de proprietari de case aflati in dificultate, care vor primi noi imprumuturi garantate de Administratia Federala pentru Locuinte, transmite AFP.
Planul se adreseaza celor ale caror datorii restante depasesc valoarea proprietatilor, informeaza Mediafax.

Potrivit companiei de studii economice CoreLogic, 11 milioane de familii (reprezentand 23% din cele care au credite in derulare) se aflau intr-o astfel de situatie, la 30 iunie.

Pentru ca statul sa acorde un astfel de sprijin, furnizorul creditului trebuie sa renunte la cel putin 10% din datoria fara dobanzi (principal) care mai trebuie rambursata.

Masura a fost anuntata pentru prima oara in martie, impreuna cu alte amendamente aduse unui plan de sustinere a proprietarilor aflati in dificultate, caare a avut un succes limitat de la lansarea sa, in martie 2009.

Ritmul prescrierilor ipotecilor de catre banci nu a scazut. In iulie, au fost prescrise aproape 93.000 de ipoteci, iar numarul total, in primele sase luni, a ajuns la 363.000, potrivit companiei de analiza RealtyTrac.

Fenomenul va continua probabil, ca urmare a mentinerii somajului la un nivel ridicat si a dificultatii de vanzare a locuintelor confiscate.

Potrivit asociatiei profesionale a creditorilor imobliari MBA, 9,4% din creditele imobiliare erau restante cu cel putin o luna, in trimestrul al doilea.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri