Andrew Prelea, CEO al dezvoltatorului imobiliar South Pacific, afirma ca multe dintre bancile care au finantat proiecte rezidentiale impun preturi minime de vanzare a apartamentelor si nu lasa dezvoltatorii sa vanda mai ieftin.
“Am negociat noua luni cu o banca pentru a vinde apartamentele mai ieftin, sub valoarea de investitie, asigurand in acelasi timp ca imi voi achita creditul. Am preferat sa vand in pierdere decat sa tin o casa goala, a carei intretinere ma costa destul de mult. Bancile refuza insa sa lase dezvoltatorii sa vanda mai ieftin”, a declarat Andrew Prelea (foto), CEO al South Pacific, in cadrul seminarului Zilele Biz.

Prelea admite ca multe din locuintele construite in perioada de boom nu corespund nevoilor cumparatorilor din prezent, intrucat dezvoltatorii au construit apartamente cu suprafete si preturi mari, care au fost cumparate, in marea majoritate, de fondurile de investitii. Insa chiar daca acum acestia recunosc ca au probleme si incearca sa reduca preturile, bancile impiedica acest lucru.

"Fiecare dezvoltator din piata rezidentiala se confrunta cu o gramada de probleme. Sa nu pretindem ca cerul e senin si iarba a rasarit, fie ca o recunoste sau nu, orice dezvoltator se confrunta cu o situatie grea. Insa trebuie sa ne adaptam, sa construim locuinte mai ieftine, iar pentru cele nevandute sa acceptam sa scadem pretul. Din pacate, bancile nu ne lasa sa oferim discount-uri", a adaugat Prelea.

Andrew Prelea, in varsta de 42 de ani, s-a nascut in Australia si s-a stabilit in Romania in urma cu sapte ani. Pe piata locala, South Pacific are in dezvoltare proiectul Avalon Residence, amplasat in comuna Tunari, in apropiere de proiectul Sydney Residence, deja finalizat.

Citeste si Sfatul unui dezvoltator: Sa construim locuinte pentru romanul cu 300 euro/luna, nu pentru investitori!.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Imobiliare și construcții »


Setari Cookie-uri