Dupa ce mostenitorii cunoscutului psiholog elvetian Carl Gustav Jung au refuzat sistematic publicarea volumului, “Cartea Rosie” a ajuns si in Romania. Volumul, ce cantareste 4 kilograme, a fost editat si publicat de Editura TREI si se comercializeaza la pretul de 500 de lei.


La lansarea de joi, din cadrul festivalului cultural Strada de C'Arte, vor participa Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, Mihaela Minulescu, presedinta Asociatiei Romane de Psihologie Analitica si reprezentantii editurii TREI, iar discutiile vor fi moderate de Mireille Radoi, director general al Bibliotecii Centrale Universitare “Carol I”.

C.G. Jung a lucrat la “Cartea Rosie” (Liber Novus) din 1914 pana in 1930. Cu toate ca se stie de peste 80 de ani de existenta ei, cartea nu a fost niciodata publicata si nici nu a fost pusa la dispozitie publicului interesat, discipolilor si succesorilor lui Jung.

“Publicarea Cartii Rosii ne da posibilitatea unei noi epoci in intelegerea scrierilor lui Jung. Ne ofera o deschidere unica spre modul in care si-a recuperat sufletul si a constituit o psihologie. Ar putea sa fie cea mai influenta scriere, nepublicata pana in prezent, din istoria psihologiei”, au declarat organizatorii evenimentului.

“Cartea Rosie” a fost editata de Sonu Shamdasani, tradusa din germana de Viorica Niscov si tradusa din engleza de Simona Reghintovschi, are 404 pagini si se va comercializa la pretul de 499 lei.

"Anii in care m-am ocupat de imaginile interioare au constituit perioada cea mai importanta a vietii mele, in decursul careia s-au decis toate lucrurile esentiale. Atunci a inceput totul, iar amanuntele care au urmat sunt doar niste completari si lamuriri. Intreaga mea activitate ulterioara a constat in a elabora ceea ce tasnise in acei ani din inconstient si mai intai ma inundase, ma coplesise. A fost materia primordiala pentru opera unei vieti", declara C. G. Jung in 1957 despre perioada in care a lucrat la Cartea Rosie.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri