“Romanii sunt mai obositi, fustrati si furiosi decat orice alti europeni”, scrie Mircea Geoana intr-un articol de opinie in editia online a publicatiei americane New York Times.
Geoana spune ca Traian Basescu a “supravietuit cu putin referendumului”, in ciuda faptului ca mai mult de 80% dintre alegatori au votat pentru demiterea sa.

“Salvarea sa a fost o manevra legislativa introdusa de Curtea Constitutionala si acceptata de Parlament, care cerea, pentru ca referendumul sa fie valid, ca la vot sa participle majoritatea absoluta a alegatorilor”, a aratat fostul adversar al lui Basescu la alegerile prezidentiale din 2009.

MIrcea Geoana a punctat faptul ca tara a alunecat in saracie si haos, in timp ce Basescu “flutura cartea austeritatii fiscale ca semn al angajamentelor Romaniei in Europa”.

“Austeriatea conduce la aparitia extremismului, atat de stanga, cat si de dreapta, iar in prezent un stil contradictoriu si aprins de a face politica ii determina pe partenerii europeni ai Romaniei sa se indoiasca de puterea democratiei sale sis a puna in discutie angajamentul sau fata de valorile europene”, a adaugat Geoana.

In final, fostul senator spune ca acum depinde de toti politicienii tarii sa vina cu un nou plan pentru a raspunde palmei pe care le-au dat-o cetatenii la referendum.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Social »



Setari Cookie-uri