Multi dintre tinerii antrenati in diverse actiuni de afaceri „s-au impotmolit” la jumatatea drumului – si-au pus increderea intr-o singura actiune, iar cand in final aceasta a dat gres, si-au pierdut orice urma de speranta. Una dintre posibilele solutii de reusita o reprezinta incubatoarele de afaceri, programe concepute pentru a accelera dezvoltarea companiilor antreprenoriale printr-o serie de servicii si mentorat.
Sunt multe intrebari care intervin pe parcurs, atat din partea antreprenorilor, cat si a investitorilor. Iar, de multe ori, mituri legate de incubatoarele de afaceri limiteaza dezvoltarea unor activitati care, in teorie cel putin, par promitatoare, considera organizatorii evenimentului de antreprenoriat online HowToWeb.

Conteaza locul unde iti dezvolti afacerea? Europa nu este o regiune mai saraca in talente decat alte regiuni de pe glob, insa, atunci cand vine vorba despre afaceri in domeniul tehnologiei, Europa pare ca sufera de „complexul outsider-ului” relativ la Silicon Valley.

Sunt multi tineri antreprenori care cred ca a inceput sa conteaze cine ii sprijina in demersurile de afaceri si modul in care se realizeaza parteneriatele. Uneori, timpul si dedicatia antreprenorilor nu mai sunt de ajuns pentru a duce produsul la un nivel superior si a il face cunoscut international. Astfel, apare nevoia unei finantari si a unei indrumari productive in sfera afacerii. Incubatoarele de afaceri sunt „lozul norocos” pentru multe companii, tocmai pentru ca gazduiesc investitori interesati de tehnologie, mentori de calitate si programele de sustinere a antreprenorilor.

Startup-urile cauta astfel de programe din diverse motive precum reduceri de costuri, mentorat si o indrumare activa, material de cercetare, precum si investitii seed. La randul lor, investitorii sunt interesati si se implica in mod hotarator deoarece se confirma astfel posibilitatile de crestere si confirmare. Mai mult, rolul primar al incubatoarelor este de a intari economia locala si de a comercializa tehnologii noi, servind in acest fel economia la mivel macro.

Incubatoarele de afaceri web care infloresc in Europa constituie o sursa foarte importanta atat de finantare, cat si de sprijin pentru antreprenori. Un studiu a dezvaluit prezenta a peste 40 de incubatoare de afaceri web in Europa, peste 20 dintre ele fiind lansate dupa anul 2010. Printre cele mai importante incubatoare din Europa sunt de mentionat Seedcamp, ai carui castigatori primesc finantare initiala de 50.000 de euro si un program educational de un an, StartupBootCamp, Springboard sau recent lansatul program ignite100 care ofera castigatorilor finantare initiala de 100.000 de euro si un program educational de 3 luni. Finantarile sunt acordate in schimbul unei cote de actiuni, insa faptul ca pornesti in continuare la drum alaturi de oameni experimentati implicati direct in afacerea ta constituie un avantaj in plus, considera organizatorii conferintei HowToWeb.

wall-street.ro este partener media al conferintei HowToWeb ce se desfasoara la Bucuresti in perioada 9-10 noiembrie 2011 si reuneste peste 750 de participanti cu zeci de specialisti, antreprenori si investitori web din Europa si de peste ocean.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Start Up »



Setari Cookie-uri