Numarul turistilor cazati in unitatile de profil din Romania a crescut in august cu 21,7% fata de luna similara a anului trecut, la peste 1,02 milioane, din care doar 17,7% au fost turisti straini, potrivit datelor publicate de Institutul National de Statistica (INS).
Sosirile in hoteluri au detinut in august o pondere de 73,4% din totalul sosirilor in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, in crestere cu 24% comparativ cu aceeasi luna a anului trecut, informeaza Mediafax.

Si innoptarile inregistrate in structurile de primire turistica au avansat in august, cu 23,4%, la 3,12 milioane, din care 88% au fost innoptari ale turistilor romani, iar restul de 12% ale turistilor straini.

Indicele de utilizare neta a locurilor de cazare in august a fost de 39,2% pe total structuri de cazare turistica, in crestere cu 4,2 puncte procentuale fata de august 2010. La hoteluri s-a inregistrat un indice de utilizare neta a locurilor de cazare de 46,6%.

Sosirile vizitatorilor straini in Romania, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in august de 968.200, in scadere cu 1% fata de aceeasi luna din 2010. Majoritatea vizitatorilor straini provine din tari situate in Europa (94,9%). Din statele Uniunii Europene s-au inregistrat 53,8% din totalul sosirilor vizitatorilor straini in Romania. Dintre statele Uniunii Europene cele mai multe sosiri s-au inregistrat din Ungaria (30,6%), Bulgaria (16,2%), Polonia (9,4%), Germania (9,3%) si Italia (7,6%).

Plecarile vizitatorilor romani in strainatate, inregistrate la punctele de frontiera, au fost in luna analizata de 1,3 milioane, in crestere cu 1,1%, comparativ cu luna similara a anului trecut. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate de vizitatorii romani pentru plecarile in strainatate, reprezentand 76,1% din total.

In ianuarie-august 2011, comparativ cu perioada similara din 2010, atat sosirile, cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu functiuni de cazare, au inregistrat cresteri cu 15,6%, la 4,7 milioane, respectiv cu 13,1%, la 1,23 milioane.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri