Bucurestiul nu are, inca, facilitati pentru evenimente internationale sau conferinte, cu mai mult de 2.000 de participanti, si care sa ofere conditii de "cinci stele", potrivit reprezentantilor pietei turismului din Romania.
"In momentul de fata nu sunt in Bucuresti capacitati pentru conferinte foarte mari, de cateva mii de participanti si in conditii optime asta in ciuda faptului ca sunt cateva locatii pentru evenimente majore", a declarat, pentru Rompres, secretarul general al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), Dragos Raducan.

La ora actuala, in Bucuresti sunt centre mari, care pot gazdui reuniuni la Romexpo si la Sala Palatului, care au capacitati mari, de circa 2.000 de participanti, dar conditiile nu sunt la nivel international, potrivit expertilor in turism.

"Bucurestiul trebuie sa aiba un nou centru international capabil sa ofere conditii foarte bune pentru conferinte, reuniuni, targuri, in afara de Romexpo", a precizat presedintele comisiei de incoming al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT), Gheorghe Fodoreanu.

La ora actuala exista capacitatea de cazare la nivel de patru si cinci stele pentru acoperirea unui eveniment important. "Cred ca oferta de patru stele acopera cererea de pe piata deja, ar mai fi nevoie de hoteluri de cinci stele cu circa 20-30 de camere pe piata", a spus Dragos Raducan.

Acesta a spus ca aparitia unui nou centru pentru conferinte la Bucuresti nu ar duce la o ieftinire a tarifelor de pe piata pe acest domeniu. "Sigur ca Romexpo este acum intr-o pozitie de monopol, dar daca ne uitam si la alte tari, aparitia unui nou centru pentru expozitii si conferinte nu duce neaparat la ieftinirea tarifelor pentru evenimente, ci dimpotriva", a explicat Raducan.

Necesitatea aparitiei de noi centre pentru gazduirea unor conferinte, fie individuale fie in cadrul unor hoteluri este subliniata si de faptul ca Bucurestiul incepe sa devina o atractie tot mai mare pentru companiile si organizatiile internationale, care vor dori sa organizeze aici atat seminarii de afaceri, cat si evenimente internationale, depasind astfel Praga, Budapesta sau Varsovia, considera expertii.

Turismul de afaceri a inregistrat in ultimii 15 ani rate de crestere anuale de circa 15 20% , reprezentand circa 60% din incasarile inregistrate de industria de profil. "In urmatorii doi - trei ani, Bucurestiul si Sofia vor deveni o tinta pentru companiile multinationale, cele specializate pe targuri sau organizatiile internationale, insa Capitala Romaniei trebuie sa stie sa profite de acest interes care i se arata", a spus Gheorghe Fodoreanu.

Potrivit datelor FPTR, in Bucuresti sunt sapte hoteluri de cinci stele, cu un total de 1.595 de camere, dintre care Marriot - 402 camere, Intercontinental - 423 camere, Casa Capsa - 62 de camere, Crowne Plaza - 164 de camere, Howard Johnson Grand Plaza - 285 camere si Persepolis - 20 de camere. Bucurestiul are in prezent o capacitate de cazare de circa 2.667 de locuri pe segmentul de cinci stele, 2.205 de camere clasificate la patru stele in timp ce 41 de hoteluri sunt clasificate la trei stele, avand 2.157 de camere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri