Persoanele care se decid in ultimul moment sa petreaca Pastele departe de casa mai o optiune: pensiunile turistice. In regiuni precum Bran-Moeciu, Neamt sau Bucovina mai sint inca locuri disponibile.
Persoanele care vor sa petreaca sarbatorile de Paste in mod traditional, cu miel, oua rosii si cozonac, pot alege pensiunile turistice. In zonele in care numarul pensiunilor este mare mai sint inca locuri libere. Proprietarii de pensiuni se asteapta la o crestere a numarului de rezervari in aceste zile, deoarece considera ca multi turisti au fost nehotariti din cauza vremii schimbatoare.

Se mizeaza, in general, pe clienti care au doar citeva zile libere in aceasta perioada si nu isi permit o excursie in strainatate, dar care doresc si o vacanta linistita. De asemenea, se considera ca preturile vor avea o contributie importanta in atragerea unui numar mare de clienti. In zone precum Covasna, Arges sau Bihor nu mai sint locuri din cite stiu. Este o situatie care se intilneste in zonele in care nu sint foarte multe pensiuni. In regiunile in care numarul pensiunilor este mare, precum Bran-Moeciu, Neamt sau Maramures, mai sint locuri, spune Maria Stoian.

Maramuresul si Bran se bat in preturi

Multe dintre pensiunile turistice inca nu si-au definitivat oferta. Exista insa si zone in care proprietarii acestor unitati de cazare si-au stabilit preturile. Astfel, trei nopti de cazare intr-o pensiune de doua margarete din Botiza, Maramures, costa 250-260 RON. In Bran-Moeciu, o camera intr-o pensiune de doua sau trei margarete costa intre 65 si 90 RON, in vreme ce pentru o pensiune de patru sau cinci margarete pretul depaseste 100 RON pe noapte. Cei care doresc pensiune completa vor plati 60 RON pe zi. De asemenea, turistii pot participa la vopsitul oualor, la pregatirea felurilor de mincare specifice, precum drobul de miel, cozonacul si pasca, dar si la slujba de Inviere la bisericile din zona.

Sursa: http://www.cotidianul.ro/index.php?id=4958&art=11859&cHash=a140da2622

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri