Circa 40 de hoteluri zac de zece ani in paragina pe litoralul romanesc, unele sunt in stare de nefunctionare, iar altele functioneaza cu clasificari minime, de 1-2 stele, dar nu au beneficiat de investitii, a declarat directorul general al agentiei de turism Paradis - Vacante de Vis, Aurelian Marin.

"In starea actuala, nu pot fi utilizabile de catre turisti. Majoritatea hotelurilor in paragina zac asa de circa zece ani", a spus Marin, care a fost pana recent presedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Patronii din turism cu afaceri pe litoral se plang ca din cauza hotelurilor in paragina este afecvtat tot sectorul turistic de pe litoral si cer ca toate hotelurile care nu au fost renovate sa treaca rapid printr-un proces de modernizare si sa fie clasificate, preferabil la 4 stele, arata News.ro.

"Daca este sa fac un top al necesitatii investitiilor, acesta ar fi condus de statiunile Olimp, Neptun si Eforie Sud. In Olimp, din pacate, majoritatea hotelurilor sunt in paragina. Pe de alta parte, hotelurile de aici au acces direct la plaja, iar Olimp reprezinta un brand care ar putea fi revitalizat", a afirmat Marin. De asemenea, statiunea Neptun, desi nu are multe hoteluri in paragina, nu a reusit sa atraga investitii in ultimii 15 ani.

"Daca in anii '90 era Perla Litoralului, dupa 2000, locul detinut de Neptun a fost luat de Mamaia. In mod surprinzator, in ceea ce priveste mobilierul urban sau spatiile verzi, statiunea Neptun arata foarte bine. Neptun a fost un brand al litoralului romanesc, are hoteluri bune, construite mai tarziu, cu spatii mari, piscine, restaurante", a mentionat directorul Paradis - Vacante de Vis.

Pe de alta parte, statiunea Eforie Sud ar putea fi o excelenta oaza de liniste dedicata familiilor si cuplurilor. "Are legenda unei statiuni regale, denumite candva Carmen Silva si preferata de regina poeta", a amintit Marin. In plus, plaja dintre Mamaia si Eforie este largita, iar partea a doua a proiectului va incepe in toamna acestui an. Astfel, plajele de la Eforie pana la Vama Veche vor fi si ele largite pana la inceputul sezonului estival 2019.

"Mi-ar placea sa extindem litoralul in zonele unde nu se face turism si sunt mai mult vile, case, in prezent au mai mult scop rezidential. De exemplu, zona Navodari ar trebui sa se dezvolte turistic mult mai mult si sa predomine aici hotelurile si resorturile. Acum zona este eterogena: poti vedea si vile de 1-2 etaje, si blocuri mari, si hoteluri", spune Marin, care subliniaza ca o alta zona care s-ar putea dezvolta pe viitor in scop turistic este Tuzla – 23 August.

Agentia de turism Paradis - Vacante de vis este pe piata de 17 ani si unul dintre primii trei turoperatori din Romania pentru litoralul romanesc al Marii Negre si unul dintre cei mai importanti pentru Bulgaria. Anul acesta, peste 80.000 de turisti si-au cumparat vacanta pe litoralul romanesc de la agentie.

Sursa foto: Aleksandar Todorovic / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri