Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a anuntat ca se lucreaza la Strategia de dezvoltare a turismului balnear din Romania si ca in maximum o luna aceasta va fi pe masa Guvernului.

"Avem in lucru si Strategia Balneo pe care urmeaza sa o promovam, in maximum o luna de zile o sa intre pe masa Guvernului. Este agreata de catre ei (Organizatia Patronala a Turismului Balnear din Romania, n.r.) si chiar ne multumeau pentru acest lucru, pentru ca este o strategie pe care iti poti baza toti pasii pe care vrei sa ii faci. De la Revolutie nu am avut asa ceva, deci sunt niste masuri clare care s-au luat pe sectorul balnear, pe care nu le-a luat niciun guvern de la Revolutie incoace", a declarat ministrul Bogdan Trif, scrie Agerpres.

Ministrul a spus ca a avut discutii cu conducerea Organizatiei Patronale a Turismului Balnear din Romania (OPTBR) si ca in Master Planul pentru Dezvoltarea Turismului National, statiunile balneoclimaterice au fost ridicate la rang de statiuni de interes national.

"Presedintele federatiei balneo a declarat public ca este multumit de politicile guvernului. Mai mult decat atat, pentru ca pe Master Planul in Turism statiunile balneo au fost ridicate la nivel de statiuni de interes national, astfel incat cofinantarea ministerului este de 90%. Guvernul Romaniei a creat si un fond special de finantare exclusiva a acestor statiuni in care primariile nu mai trebuie sa vina cu cofinantare", a sustinut Bogdan Trif.

Ministrul Turismului a vizitat baile sarate din Ideciu de Jos si Jabenita, ultima statiune a functionat din 1830 pana dupa Revolutie, cand au fost lasate in paragina.

Citeste si: Crestere de circa 20-30% in 2019 a turismului balnear din Romania

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri