Ministrul Turismului a declarat, miercuri, la ceremonia de deschidere a Targului de Turism de la Romexpo, ca "este pentru prima data de la Revolutie cand un Guvern ia masuri concrete pentru sustinerea turismului in Romania". Acesta a vorbit despre masurile pe care le-a luat de la preluarea mandatului.

"Sunt astazi in masura sa pot afirma cu tarie faptul ca turismul este o prioritate pentru guvernul Romaniei. Este pentru prima data de la Revolutie cand un guvern ia masuri clare, concrete pentru sustinerea turismului in Romania. Aceste masuri sunt un ajutor de necontestat pentru industria de turism si pentru mediul de afaceri din acest sector. Amintesc pe scurt: reducerea cotei de TVA la 5% pentru servicii de cazare, restaurante, catering; eliminarea redeventelor pentru utilizarea in scop turistic a apelor geotermale si apa minerala naturala, o masura menita sa stimuleze investitiile in turismul balnear; vouchere de vacanta, masura cu cel mai mare impact pozitiv pentru turismul din Romania va fi mentinuta si anul viitor, astfel ca romanii vor beneficia din nou de tichete in valoare de 1450 lei, bani special destinati pentru vacantele petrecute pe teritoriul tarii noastre. In plus, Romania nu mai este in pericol sa plateasca amenzi usturatoare din cauza infringementului directivei europene privind garantarea pachetelor turistice pentru ca Ministerul Turismului a transpus acest act prin ordonanta de guvern si astfel romanii care-si cumpara pachete de calatorie prin agentii de turism vor fi asigurati 100%. Ma bucur sa va anunt ca foarte curand vom avea si o lege a turismului, care printre altele, prevede si infiintarea organizatiilor de management al destinatiei. Mai exact, prin legea turismului cream oportunitatea parteneriatelor intre autoritatile locale si investitorii in turism care, astfel, vor gestiona impreuna banii pentru promovarea destinatiilor turistice", a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului, la Targul de Turism de la Romexpo.

Pentru editia de toamna din acest an, la standul Ministerului Turismului au fost amenajate birouri de informare, dar si spatii pentru intalniri si discutii. Vizitatorii care au nevoie de raspunsuri din partea reprezentantilor Ministerului, pot adresa intrebari specialistilor care vor fi prezenti la stand intre orele intre orele 10:00 – 18:00.

In plus, Ministerul Turismului si-a dorit sa evidentieze una dintre formele de turism reprezentative pentru Romania, turismul de aventura, iar pentru acest lucru a ales un partener pe masura, Salvamont Romania, care va face mai multe demonstratii pentru amatorii de adrenalina.

Tot la standul ministerului, cei care-si doresc sa faca o calatorie virtuala pot testa ochelarii VR si astfel vor avea senzatia ca in doar cateva secunde au ajuns intr-una dintre cele mai frumoase destinatii din Romania, Bucovina.

Ministerul Turismului a achizitionat pentru editia de toamna a Targului de Turism un stand de 100 de metri patrati care a costat aproximativ 13.000 euro, spre deosebire de anul trecut, atunci cand Ministerul a platit un pret de doua ori mai mare.

Citeste si: Reduceri de pana la 50% la mii de vacante, la Targul de Turism al Romaniei

Sursa foto: Ministerul Turismului

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri