Strategia pentru dezvoltarea turismului balnear, adoptata de Guvern

Guvernul a adoptat, la initiativa Ministerului Turismului, Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear, act normativ care aproba principalele obiective care trebuie realizate pentru dezvoltarea turismului balnear.

Printre obiectivele prevazute in aceasta strategie se numara sprijinirea dezvoltarii turismului medical, dar si al celui de tip wellness, precum si promovarea ofertei turistice de acest tip.

"Strategia pentru Dezvoltarea Turismului Balnear este primul document asumat de Guvernul Romaniei care stabileste obiectivele pentru dezvoltarea acestui sector turistic care poate fi valorificat 365 de zile pe an, indiferent de conditiile atmosferice. Turismul balnear este una dintre cele mai importante resurse turistice a Romaniei, avand in vedere ca o treime din izvoarele minerale ale Europei se regasesc pe teritoriul tarii noastre. Strategia adoptata de Guvern nu abordeaza turismul balnear doar din punct de vedere al turismului medical, ci si din punct de vedere al turismului de wellness, care atrage din ce in ce mai multi turisti la nivel mondial. Este important ca turismul balnear sa isi regaseasca gloria de altadata si sa atraga din ce in ce mai multi turisti in tara noastra, fie ca vorbim despre turisti care vor sa isi vindece diverse afectiuni, fie ca vorbim de cei care vor sa se relaxeze", a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

Adoptarea Strategiei pentru Dezvoltarea Turismului Balnear intareste celelalte masuri luate de Executiv pentru stimularea acestei forme de turism, cum ar fi eliminarea redeventelor pentru utilizarea apelor geotermale si minerale in scop turistic, dar si Programul de finantare a investitiilor pentru modernizarea si dezvoltarea statiunilor balneare.

Citeste si:
Beneficiarii biletelor de tratament balnear pot reveni în hoteluri
Ministrul Muncii:...
Citeste si:
15 remedii simple pentru durerile de urechi
15 remedii simple pentru...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri