Turistii romani au preferat in perioada de iarna 2007-2008 ca destinatie externa Austria, iar pe primul loc in topul preferintelor la destinatii interne se afla Valea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov, potrivit datelor furnizate joi de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania (ANAT).
Potrivit estimarilor ANAT, in acest sezon de iarna numarul turistilor care vor vizita Austria va creste cu 15-20%, ajungand la 120.000, iar principalele motive sunt raportul bun dintre calitate si pret si vremea favorabila practicarii sporturilor de iarna.

Potrivit Institutului National de Staistica din Austria, 95.059 de turisti romani au vizitat Austria in sezonul 2006-2007, reprezentand 0,7% din total, informeaza ANAT.

"In aceasta iarna, in Austria se vorbea mai mult romaneste, fapt ce ne bucura, pentru ca am constatat o crestere fantastica a romanilor care au vizitat aceasta tara. De asemenea, turistii romani au descoperit Bulgaria ca destinatie de iarna. Destinatiile exotice cautate de romani in sezonul de iarna 2007-2008 au fost Egipt, Grecia, Turcia si Tunisia", a declarat, joi, presedintele ANAT Dragos Anastasiu.

In ceea ce priveste destinatiile interne, s-au mai remarcat zonele rurale din Brasov, Maramures, Bucovina, Apuseni, Buzau si Vrancea. Ultimele trei clasate sunt statiunile balneoclimaterice, Delta Dunarii si litoralul.

"Daca romanii prefera sa mearga in concediu in strainatate si nu in tara lor, acest lucru este daunator pentru turismul intern. Dar poate fi reglementat prin imbunatatirea ofertei interne si a conditiilor de cazare. Per total, in 2008, ne asteptam la o crestere pe toate segmentele, intern, extern, business travel si charter, iar un factor care va contribui la aceasta crestere va fi imbunatatirea infrastructurii, inclusiv a celei aeroportuare", a explicat Anastasiu.

In ceea ce priveste cursele charter, Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism din Romania estimeaza o crestere cu 25% in 2008.

"Charterele au inregistrat si in anul precednt un "boom". Au fost lansate circa 80 de chartere iar pentru 2008 estimam 100, deci o crestere cu 25%. O tendinta importanta este aparitia charterelor si in alte orase ale tarii", se precizeaza intr-un comunicat de presa emis joi de ANAT.

De asemenea, potrivit estimarilor ANAT, in 2008 tot mai multi romani vor opta pentru zborurile cu avionul. In Romania opereaza 47 de companii aeriene de linie regulata si noua companii low-cost.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri