O vacanta la o vila din strainatate costa de trei ori mai putin decit in Romania. Oferte exista pentru toate buzunarele, iar preturile difera in functie de perioada aleasa.
Inchirierea unei vile pe plajele europene costa de doua ori mai putin decit a uneia de pe litoralul romanesc. Astfel, pentru un sezon de sapte nopti pe malul grecesc amatorii cu buget redus scot din buzunare intre 45 si maximum 100 de euro pentru o vila dotata cu dormitoare, grup sanitar, living cit si bucatarie. Sint preferate de familiile cu copii, pentru ca isi pot gati individual, au gradini propriii, dar si de tinerii cu bani mai putini care se organizeaza in grupuri mari, spun agentiile de turism.

Totodata, acestea sint preferate deoarece ele sint mai ieftine si mai izolate decit hotelurile. Vilele sint amplasate la 9-10 kilometri de oras, iar plaja este la maximum 150 de metri, spune Dan Anghelescu, director general al unei firme de turism. In ceea ce priveste diferenta de pret dintre hotel si vile, majoritatea agentiilor de turism au explicat ca hotelierii percep in plus aproximativ cinci - sase euro, chiar daca nu ofera masa, la fel ca in cazul vilelor. Pretul difera si in functie de zona. Astfel, cea mai ieftina este Pieria, zona de sud a tarii, unde se gasesc de inchiriat vile de doua stele, la doar cinci euro pe noapte de persoana. Ele avind incorporate toate utilitatile, fara a fi asigurata masa. Nu acelasi lucru se poate spune de litoralul romanesc, unde pentru o vila turistii scot din buzunar intre 10 si 20 de euro, de persoana, pe zi, pentru o camera de doua persoane intr-o vila de una sau doua stele.

Exista si oferta elena de vile pentru cei cu buzunarele mari, ele fiind de obicei incorporate in complexe hoteliere de cinci stele. Pretul pentru o asemenea vila este de 300 de euro pe zi pentru o persoana, in extra sezon si poate ajunge la 1.000 de euro in perioada estivala.

Vilele din Turcia sint foarte ieftine

Doritorii de vacante in tara lui Ali Baba pot opta pentru nazili, vile de 6 persoane, aflate la o distanta de 50-150 de metri de mare. Costurile pentru cazare sint de sapte euro de persoana pe noapte, ele fiind inchiriate de obicei pe un sejur de sapte zile. Casele au incorporate dormitoare, living, grup sanitar si bucatarie. Pe linga Turcia si Grecia, destinatiile cele mai cautate sint Italia, Croatia, Cipru si Caraibe, unde preturile de cazare sint de asemenea mai mici la vile decit la hoteluri. In Italia, oferta cea mai bogata este in statiunea Sorento si Capri, unde pentru o vila cu grad sporit de confort turistii vor scoate din buzunar intre 900 si 1.000 de euro pentru sapte nopti.

Autocarul e mai avantajos decit masina personala

In ceea ce priveste transportul, parerile sint impartite. Calatoria cu masina personala este avantajoasa, in cazul in care turistii ocupa in intregime o masina, deoarece pe linga banii de benzina trebuie sa mai plateasca si taxele de pod, ecologica si de drum, Charta Verde, toate in Bulgaria si care insumeaza 110 euro. Daca va ginditi sa plecati in doi, e preferat autocarul, care nu depaseste 50 de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri