Compania aeriana Blue Air estimeaza de sarbatori o crestere cu 12% a numarului de pasageri pe ruta Bucuresti-Reus (Spania), respectiv cu peste 500.000 de persoane, fata de lunile obisnuite, au declarat la Reus, reprezentantii companiei.
"Lansarea acestei noi destinatii de catre Blue Air a avut la baza mai multe premise evidentiate in urma unei cercetari de piata. Unul dintre principalii factori care au condus la decizia de a lansa aceasta destinatie spre Reus (Spania) il reprezinta comunitatea de romani numeroasa concentrata in regiunea Tarragona.

Traficul etnic reprezinta un segment pe care il targetam in mod direct" a declarat rout manager Blue Air, Diana Neculcea.

Blue Air a inregistrat de la lansarea cursei Bucuresti-Reus si retur, in luna octombrie un grad de ocupare de 70%, respectiv un numar de 2.100 pasageri. Pentru 2009 operatorul aerian estimeaza cresterea cu 80% numarului de pasageri pe aceasta cursa. De asemenea, 80% dintre pasagerii companiei, care calatoresc pe aceasta destinatie sunt romani, in acest procent fiind inclusi atat cei care sunt stabiliti si lucreaza in regiunea Tarragona-Reus, cat si turistii romani.

Compania low-cost opereaza pe aceasta ruta cu doua zboruri pe saptamana. Blue Air intentioneaza sa dezvolte aceasta destinatie, atat prin marirea numarului de curse cat si prin introducerea unor zboruri catre Reus din alte orase ale Romaniei.

"In perioada urmatoare intentionam sa introducem o noua destinatie in orarul de vara 2009, respectiv Arad-Reus si retur. Noua cursa va avea aceeasi frecventa si urmareste facilitarea accesului comunitatii de romani in si dinspre Reus, precum si oferirea posibilitatii turistilor romani de a descoperi aceasta zona turistica" a mai spus Diana Neculcea, potrivit NewsIn.

Aeroportul din Reus a fost construit in urma cu trei ani si s-a extins cu un nou terminal inaugurat recent pe o suprafata de 5.000 metri patrati. Capacitatea totala a aeroportului a crescut de la 750.000 pasageri la 1,5 milioane pasageri pe an. Aeroportul deserveste traficului crescut de turisti ce au ca destinatie statiunile Salou si Cambrils.

Blue Air are capital 100% privat romanesc. Compania este autorizata sa efectueze zboruri regulate interne si internationale de pasageri, zboruri de tip charter la cerere, zboruri internationale de pasageri de tip charter si transporturi cargo. Flota companiei are in prezent opt aeronave Boeing 737: patru 737 – 300, trei 737 – 400 si noul 737 – 800 Next Generation (avand o capacitate de 189 de locuri). Alte doua aeronave Boeing 737-800 Next Generation vor intregi flota companiei pana la sfarsitul anului 2009.

Compania a semnat anul acesta contracte pentru achizitionarea a cinci avioane Boeing 737 Next Generation (doua aeronave din seria 800 si trei din seria 900), care vor deservi zborurile Blue Air.
Blue Air a transportat in anul 2007 peste 900.000 de pasageri, ceea ce reprezinta o dublare a traficului fata de anul precendet. In 2005, compania transportase peste 240.000 de pasageri. Gradul de ocupare a atins 83 % anul trecut, in crestere fata de cele 77 de procente din 2006.

Pentru acest an, Blue Air anticipeaza un total de 1,2 milioane de calatori si un grad de ocupare de 83%. In plus, compania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 95 milioane de euro in 2007 si estimeaza 120 milioane de euro pentru 2008.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri