Varful sezonului estival a trecut. De la jumatatea lunii august si pana in septembrie, hotelierii de pe Litoral reduc tarifele de cazare.

Majoritatea hotelurilor din statiunile de la malul Marii Negre au inceput sa practice preturi mai mici pentru cazare incepand de la jumatatea lunii august. In unele cazuri, tarifele au fost reduse cu pana la 25%. Astfel, un sejur de sapte zile la un hotel de doua stele costa in jur de 170 de lei noi de persoana. O data cu de-pasirea varfului de sezon, incep reducerile masive de tarife pe Litoral, urmand ca in primele doua saptamani ale lunii septembrie preturile la cazare sa fie mai ieftine cu pana la 50%, spune Carmen Vuta, agent de contractari la Agentia de Turism Intern Mamaia, citata de Rompres.

TARIFE.

La un hotel de doua stele in Mamaia turistii vor plati pentru o camera pana la 80 lei/noapte (800.000 de lei vechi), iar pentru un sejur de sapte zile, in cazul rezervarilor prin agentie, preturile sunt cuprinse intre 358,4 de lei/persoana (3.584.000 lei vechi), fara nici o masa inclusa, si 627,2 lei/persoana (6.272.000 lei vechi), cu trei mese incluse. Comparativ, tarifele practicate pana in prezent pentru o camera dubla, in care nu este inclusa masa, erau in jur de 158 de lei/noapte (1.580.000 lei vechi). Pentru hotelurile de trei stele, o noapte de cazare intr-o camera dubla, cu o masa inclusa, este de 350 de lei/noapte (3.500.000 lei vechi) pana la 20 august, urmand ca dupa aceasta data tariful sa scada pana la 270 de lei/noapte (2.700.000 lei vechi).

In statiunea Neptun, un sejur de o saptamana cu pensiune completa costa in jur de 1.000 de lei noi de persoana pana la 25 august, daca rezervarea se face prin agentie.

PLIN.

Vremea mai buna din luna august a adus mai multi turisti la mare. La sfarsit de saptamana, gradul de ocupare a ajuns aproape de 100%. "A mers mai bine in prima partea a lunii, hotelurile au fost pline in perioada 1-10 august. Si acum sunt pline. O perioada importanta este 20-30 august si prima parte a lunii septembrie, cand tarifele vor mai scadea", a afirmat Lucia Morariu, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT).

In septembrie ar putea fi reluat si programul "Litoral pentru toti", in cadrul caruia turistii pot petrece o saptamana la mare la tarife reduse, de circa 100 de lei pe sejur, fara masa. Deocamdata se poarta discutii intre hotelieri si reprezentantii industriei turistice pe aceasta tema.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri