Incepand din 10 martie Air France si KLM extind serviciile de imbarcare prin introducerea cartelei de imbarcare electronica pe care pasagerii o pot primi pe un PDA sau un telefon mobil.
Pasagerii pot primi cartela de imbarcare pe telefonul mobil prin SMS, MMS sau e-mail (pentru telefoanele cu acces la Internet). Nu mai este necesara imprimarea cartelei de imbarcare, singurul document pe care pasagerul trebuie sa il prezinte fiind documentul de identitate.

Aceasta cartela de imbarcare electronica include toate informatiile prezentate pe o cartela de imbarcare traditionala si un cod de bare unic. Codul de bare va fi scanat la poarta si poate fi prezentat la ghiseul de predare a bagajelor, la control, in saloane, precum si in magazinele duty free din Aeroportul Amsterdam-Schiphol.

Dupa o perioada de testare de sase luni pe ruta Paris - Amsterdam - Paris si o prima lansare pentru cateva destinatii din Franta in ultima luna (zborurile „La Navette”), acest serviciu va fi implementat gradual in intreaga Europa. Poate fi utilizat pentru zborurile de la Paris si Amsterdam catre marea majoritate a destinatiilor din Europa, mai putin spre Marea Britanie.

„Acest nou serviciu raspunde perfect nevoilor de autonomie si de rapiditate ale clientilor nostri si arata dorinta Air France si KLM de a le propune in permanenta noi servicii inovatoare”, declara Patrick Roux, director de marketing Air France KLM.

„Obiectivul nostru este sa oferim unui numar cat mai mare de clienti Air France si KLM o calatorie confortabila si autonoma, fara hartii inutile”, precizeaza si Martijn van der Zee, responsabil E-commerce al Air France KLM.

Air France KLM a raportat o scadere cu aproape 2% a traficului de pasageri si cu 23% a transportului de marfa in luna ianuarie a acestui an. Gradul de ocupare a scaunelor a fost de 76,6%, cu 0,5% mai putin decat in luna ianuarie a anului trecut.

Air France, fondata in 1933, deserveste 194 de destinatii in 84 de tari. Cu o flota de 373 avioane in exploatare, din care 121 apartinand flotei regionale, grupul Air France asigura aproximativ 1.800 de zboruri pe zi.

In iunie 2000, Air France si Delta, impreuna cu Aeromexico si Korean Air, au lansat alianta SkyTeam. Membrilor fondatori li s-au alaturat in 2001 CSA Liniile Aeriene Cehe si Alitalia, si mai tarziu Continental, KLM si Northwest in septembrie 2004.

Air France opereaza in prezent, in colaborare cu TAROM, cinci zboruri zilnice din Bucuresti catre Paris (trei fiind operate de Air France si doua de compania nationala). Incepand din 2 iunie, Air France, in join venture cu Delta Airlines, vor reintroduce zboruri directe regulate intre Aeroportul International Henri Coanda Otopeni din Bucuresti si Aeroportul John F. Kennedy (JFK) din New York.

In Romania, Air France KLM detine o cota de piata de 18%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri