Grupul de firme romanesti Romstrade, controlat de Nelu Iordache, este interesat sa investeasca in infrastructura, aviatia si agricultura din Irak, intentionand sa deschida o reprezentanta pentru intermediere si culegere de informatii din si inspre Irak, a declarat aseara directorul general al grupului, Gheorghe Racaru.
"O delegatie a oamenilor de afaceri din Grupul Romstrade a efectuat o vizita de trei zile, pentru a investiga posibile investitii si oportunitati de cooperare cu firme din Irak. Suntem primul grup de firme private romanesti care s-a dus in Irak pentru a dezvolta afaceri. Pe viitor, speram sa avem suport de la Ministerul roman de Externe, ca sa se infiinteze un consulat in zona Kurdistanului", a precizat Gheorghe Racaru, citat de NewsIn.

El a mentionat, la sosirea din Irak, ca este posibil sa se infiinteze chiar si o companie aeriana in zona. "In discutiile pe care le-am purtat cu reprezentantii irakieni, exista posibilitatea sa lansam proiecte si in agricultura", a mai spus directorul general al Romstrade, grup care in acest an va avea afaceri de aproximativ 300 de milioane de euro.

"Primul proiect de infrastructura ar putea sa inceapa spre sfarsitul primaverii. Vrem sa-i ajutam si chiar sa-i dotam pe parte tehnica, pentru a infiinta o companie aeriana. Daca o companie investeste in Irak, are zece ani scutire pe taxe, existand o legislatie complexa in acest sens", a afirmat Gheorghe Racaru.

De asemenea, potrivit reprezentantilor din Irak, bugetul pentru infrastructura va fi stabilit abia in prima parte a lui 2010. Din aceasta cauza, discutiile de acum au fost doar in faza de proiect, urmand ca eventuale contracte sa fie stabilite sau incheiate dupa ce guvernul irakian va stabili bugetul.

Pe 7 decembrie, o delegatie de specialisti din partea grupului Romstrade a facut o vizita in Irak, in vederea stabilirii oportunitatilor de investitii in constructii si in agricultura.

Reprezentantii grupului au avut o serie de intalniri cu prim-ministrul al Regiunii Kurdistanului Irakian, Barham Salih, cu ministrul constructiilor si locuintelor al regiunii, Kameran Ahmed Abdullah, precum si cu ministrul comunicatiilor, Anwar Jibli Shabo si cu seful Autoritatii pentru Investitii, Hersh Muhram.

Romstrade este un grup de firme condus de Nelu Iordache (foto), din care fac parte Blue Air, Romstrade si La Mosie. Romstrade estimeaza pentru anul 2009 o cifra de afaceri de 300 milioane euro, iar pentru 2010 o cifra de afaceri de 400 milioane euro. Grupul are in prezent 1.000 angajati si estimeaza pentru anul viitor sa ajunga la 1.500 angajati.

Este prima companie privata, cu capital privat 100% romanesc, care a finalizat 500 km de drumuri, 400 de strazi, un milion tone asfalt turnat si 500.000 metri patrati asfalt reciclat.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri