Cu zboruri catre Italia, Germania si Grecia, compania aeriana Carpatair are in plan dezvoltarea rutelor catre zona Benelux in urmatoarea perioada, potrivit informatiilor furnizate de oficialii companiei.
“Pe viitor suntem interesati de zona Benelux (Belgia, Olanda, Luxemburg), pentru ca durata zborului este una relativ redusa, iar flota pe care o avem in prezent ne permite zboruri cu o durata de maximum 5 ore dus-intors”, a declarat Paula Ardelean, vicepresedinte de vanzari al Carpatair.

Compania Carpatair a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de circa 65 milioane euro, in scadere cu 20% fata de 2008.

Operatorul foloseste la aceasta ora 12 aeronave de tipul Saab 2000 (50 locuri) si 3 de tip Fokker 100 (105 locuri), la care se vor adauga si 3 aeronave Fokker 70 (72 de locuri).

Carpatair a transportat anul trecut 502.000 pasageri, in scadere cu 16% fata de 2008, iar gradul mediu de ocupare al aeronavelor a scazut de la 68% in 2008, la 60% anul trecut. “Pentru 2010 ne propunem sa ajungem la nivelul din 2008”, a mai spus reprezentanta Carpatair.

Potrivit oficilalului Carpatiar, tarifele practicate de compania aeriana in 2009 au fost la jumatatea celor din anii trecuti, ceea ce a dus la scaderea cifrei de afaceri si la lipsa profitului.

Pentru anul acesta, compania se asteapta la o revenire economica a tarilor vestice, in special in Germania, de unde provenea un numar mare de turisti de business catre zona de vest a Romaniei. Traficul de business furnizeaza circa 60% din totalul pasagerilor Carpatair.

Compania este cel mai mare operator aerian pe relatia Romania – Italia, oferind cel mai mare numar de destinatii din cele doua tari, cate 10 din fiecare tara, precum si cel mai mare numar de zboruri - 94 pe saptamana.

Din octombrie 2009, Carpatair si-a extins oferta din Bucuresti prin lansarea a doua destinatii directe: Bari si Ancona in Italia. In plus, Carpatair s-a lansat, incepand din 7 decembrie 2009, pe piata maghiara cu zboruri directe pe relatia Venetia - Budapesta.

Linia aeriana a fost infiintata in urma cu 11 ani de pilotul Nicolae Petrov, iar in actionariat au intrat si oameni de afaceri importanti din mediul de business international, cum ar fi Ingvar Kamprad, fondatorul IKEA, sau Moritz Suter, fondatorul Crossair.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri