In perioada 18-21 martie, in cadrul Centrului International de Conferinte al Palatului Parlamentului se desfasoara targul de turism Holiday Market. Cei care decid isi achizitioneze o vacanta pe durata targului pot beneficia de reduceri intre 5% si 20% la tarifele care incep de la cateva sute de lei si pot ajunge pana la zeci de mii de euro.
Cei circa 3000 de metri patrati alocati targului sunt ocupati in intregime de circa 110 companii din domeniul turismului.

Astfel, tour-operatori si agentii de turism, hotelieri, companii aeriene, asiguratori, asociatii regionale de promovare si birouri de turism ale mai multor state s-au strans cu mic cu mare pentru a-si face cunoscute ofertele si mai ales reducerile.

Cele mai solicitate destinatii din anul acesta sunt, potrivit ANAT, cele interne, in special litoralul si zonele rurale, urmate de Bulgaria, Grecia, Turcia, Spania sau Malta.

Tour-operatoul Paralela 45 ofera un discount de 5% pentru cei care achizitioneaza un sejur in perioada Targului.

Printre ofertele companiei se regasesc Antalya, cu preturi incepand de la 245 euro (7 nopti de cazare la un hotel de 4 stele), Paste in Creta, incepand de la 359 euro, circuit de 10 zile in Polonia, incepand de la 785 euro, croaziera pe fiodurile Norvegiei, incepand de la 1525 euro sau Iordania, de la 799 euro. “Toate aceste tarife beneficiaza de un discount de 5% daca sunt cumparate in timpul targului”, au declarat reprezentantii Paralela 45.

Agentia de turism Pretige Tours are reduceri de 5% pana la 20% pentru sejururile cu zbor charter care urmeaza sa fie achizitionate in perioada 18-21 martie. Printre ofertele charter ale companiei sunt Cipru, incepand de la 839 euro (7 nopti cazare in regim de 5 stele), Tenerife, incepand de la 789 euro (6 nopti de cazare la 4 stele) sau Costa de Sol, de la 579 euro (7 nopti de cazare in regim de 4 stele).

“Noutatea cu care venim la acest targ este o croaziera “Armonia Dunarii” care va fi organizata in luna mai. Aceasta va cuprinde 6 tari pe traseul Vidin-Belgrad-Budapesta-Esztergom-Bratislava-Viena si va fi operata cu nava Amadeus Royal de 5 stele. Pretul incepe de la 599 euro”, a declarat Cosmina Vladu, manager de contracte la Prestige Tours.

Si agentia World Travel a venit la targ cu o oferta diversificata pe segmentul de croaziere. “Nu privim acest targ ca pe un priejl pentru a veni cu oferte speciale, asa ca tarifele nu sunt beneficiaza de reduceri”, a declarat Carmen Demetriade, director general World Travel.

Chiar si asa, ea a spus ca in momentul de fata, din cauza crizei, croazierele sunt mult mai accesibile decat in trecut. “O croaziera de 6 nopti in Asia incepe de la 300 de euro (plus biletul de avion), in timp ce sase nopti in Ibiza costa 370 euro (plus transport cu avionul). O alta oferta care a prins este o croaziera de 7 zile in Japonia care incepe de la 595 euro”, a mai spus Demetriade, care a adaugat ca preturile croazierelor au scazut in medie cu 30% fata de 2008.

Printre croazierele cele mai bine vandute in 2010 de catre World Travel se numara Caraibe, cu preturi incepand de la 600 de euro, America de Sud, cu tarife incepand de la 3.500 euro pentru 14 nopti sau Dubai care incepe de la 800 de euro. “Cea mai scumpa croaziera vanduta in 2010 a fost in America de Sud si a costat 10.000 de euro. Anul acesta incasarile au crescut cu 2-3% fata de 2009”, a mai afirmat Demetriade.

Agentia Accent Travel ofera un discount de 5% pentru pachetele cumparate pe perioada targului. “Am venit la acest targ pentru imagine si contacte, si mai putin pentru vanzari”, a declarat Lucian Boronea, director general Accent Travel.

Reprezentantul Accent Travel a spus ca asteapta vanzari mai mici decat anul trecut. “Efectele crizei abia acum sunt cu adevarat vizibile in piata. Ma astept la vanzari mai scazute decat anul trecut in 2010, o crestere sensibila ar putea veni prin castigarea de noi clienti corporatisti”, a mai spus Boronea.

Printre ofertele agentiei Accent Travel la Targul Holiday Market sunt Paste in Sinaia cu 390 lei (3 nopti cazare in regim de 3 stele), Paste la Busteni cu 278 lei (3 nopti cazare in regim de 2 stele), Paste in Grecia cu 86 euro (sejur de 3 nopti, hotel de 4 stele in Paralia), Paste in Bulgaria de la 105 euro (3 nopti cazare all inclusive in regim de 4 stele la Nisipurile de Aur) sau 1 Mai in statiunea Mamaia cu 115 lei (3 nopti de cazare la 4 stele).

Agentia de turism Eximtur primeste pe durata targului si tichete de vacanta emise anul trecut care mai sunt inca valabile. "Acest targ este ocazia perfecta de a cheltui tichetele de vacanta primite anul trecut, mai ales ca sunt inca valabile ofertele de inscrieri timpurii pentru litoral si statiuni balneo montane, cu reduceri de pana la 25% din preturile de catalog. Totodata, se pot cumpara cu tichete de vacanta pachete turistice de Paste, 1 Mai sau pentru programele speciale Decada balneara, O saptamana la munte si O saptamana de refacere”, a declarat Lucia Morariu, director general Eximtur.

Ofertele tour-operator-ului includ sejururi precum Paste la Bran incepand cu 370 lei (3 nopti cazare in cadrul unei pensiuni de 4 margarete), Paste in Grecia incepand de la 355 euro (7 nopti de cazare in regim de 3 si 4 stele) sau 1 Mai in Neptun cu preturi incepand de la 75,6 lei (2 nopti de cazare la hotel de 2 stele).

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri