Norul de cenusa vulcanica afecteaza in continuare traficul aerian in Europa, dar unele tari au decis sa ridice, cel putin temporar, restrictiile, relateaza CNN, care prezinta o lista a aeroporturile deschise si a celor inchise.

AEROPORTURI DESCHISE SAU CARE URMEAZA SA FIE DESCHISE

- Autoritatea italiana pentru aviatie civila va deschide intreg spatiul aerian al tarii incepand de luni, la ora locala 7.00 (8.00 ora Romaniei).

- Franta isi deschide aeroporturile de la Toulouse, Montpellier, Pau Tarbes, Biarritz, Bordeaux, Nisa si Marsilia, cel putin pana luni, la ora locala 15.00 (16.00 ora Romaniei), scrie NewsIn.

- Sase aeroporturi germane (Hanovra, Leipzig, Erfurt, Berlin Tegel, Frankfurt-Hahn si Berlin Schoenefeld) au fost deschise duminica, de la 16.00 la 20.00 (17.00 - 21.00 ora Romaniei), pentru ca "situatia meteorologica a fost de asa natura incat a permis acest lucru", a declarat Kristina Kelek, purtatoare de cuvant a Autoritatii germane pentru siguranta zborurilor.

- Toate cele 16 aeroporturi inchise in Spania au fost deschise duminica, la ora locala 15.30 (16.30 ora Romaniei), cu cateva ore mai devreme decat s-a prevazut initial.

AEROPORTURI CARE RAMAN INCHISE

- Restrictiile privind spatiul aerian britanic vor ramane in vigoare pana cel devreme luni, la ora locala 19.00 (20.00 ora Romaniei).

- Spatiul aerian german va ramane inchis pana luni, la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei).

- In spatiul aerian danez nu vor exista zboruri inainte de luni, la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei).

- Scandinavian Airlines a anulat toate zborurile in nordul Europei luni si marti. Compania a anuntat ca vor exista cateva zboruri pe rute interne in Norvegia.

- Restrictiile privind zborurile comerciale raman in vigoare in majoritatea Europei de Nord si Centrale. Tarile vizate sunt Austria, Belgia, Croatia, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta (nordul tarii), Germania, Ungaria, Irlanda, Italia (nordul tarii), Olanda, Norvegia, Polonia, Romania, Serbia, Slovenia, Slovacia, Suedia, Elvetia, Ucraina si Marea Britanie.

- Traficul aerian la mare altitudine este posibil in unele dintre zonele cu restrictii, in functie de situatia contaminarii cu cenusa, potrivit unor oficiali din aviatie.

- Irlanda a prelungit inchiderea spatiului aerian pana luni,
la ora locala 13.00 (15.00 ora Romaniei) si a avertizat ca este posibila mentinerea lor si dupa aceasta ora. Compania irlandeza low-cost Ryanair si-a anulat toate cursele de luni cu destinatia Europa de Nord si Milano (Italia).
- Elvetia nu permite zboruri inainte de luni, la ora locala 14.00 (15.00 ora Romaniei).

- Finlanda a inchis aeroporturile pana luni
, la ora locala a Romaniei - 18.00.

- Spatiul aerian suedez este inchis pe termen nelimitat.

- In Franta, aeroporturile Charles de Gaulle si Orly din Paris vor ramane inchise pana luni, la ora locala 8.00 (9.00 ora Romaniei), potrivit Aviatiei civile franceze.

- Air China si China Southern Airlines, cele mai mari companii aeriene chineze, au anuntat ca si-au anulat majoritatea zborurilor catre Europa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri