Circa 86.500 de turisti au ales Romania pentru vacanta de 1 Mai, in special litoralul si muntele, cheltuind in total pentru sejururi de 2 nopti 19,35 mil. lei, iar alti 11.000 au preferat sa-si petreaca mini-concediul in afara tarii, mai ales in Bulgaria, Grecia si Turcia, cheltuind 1,32 mil. euro.
Astfel, de 1 Mai, principala destinatie turistica a fost litoralul romanesc, unde au fost vandute 35.000 de locuri (6,65 milioane lei). De asemenea, circa 18.500 turisti au optat pentru turismul rural, in pensiuni omologate, si au cheltuit 4,53 milioane lei, urmand zonele montane cu 18.000 de turisti (4,65 milioane lei), a anuntat Federatia Patronatelor din Turismul Romanesc (FPTR), informeaza NewsIn.

Totodata, aproximativ 13.000 de turisti si-au petrecut minivacanta de 1 Mai in diferite statiuni balneoclimatice, alocand 2,47 milioane lei), si peste 2.000 de turisti, pescari pasionati sau turisti dornici de inedit, au sosit de 1 Mai in Delta Dunarii.

"Litoralul a depasit asteptarile. Anul acesta la mare au fost pregatite pentru turisti peste 20.000 de locuri de cazare, dar cererea a depasit cu mult oferta initiala. In ultima clipa au fost deschise multe hoteluri, cifra totala a turistilor veniti pe litoral, depasind 35.000. Pentru prima data, anul acesta initiativa privata din turism si-a dovedit adevarata forta. Acest lucru a fost inteles de multi investitori privati, care au organizat numeroase evenimente pe intreg litoralul", se arata in comunicatul federatiei patronale.

Potrivit FPTR, pe Valea Prahovei, gradul de ocupare a ajuns la 90%, dar si in celelalte statiuni montane cererea a fost mare, ocupandu-se 70-80% din capacitatea totala de cazare. In ceea ce priveste agroturismul, capacitatea de cazare din zonele cu traditie a atins 100%.

Totodata, circa 11.000 de romani au cumparat sejururi de la doua la patru nopti in strainatate, cele mai solicitate destinatii fiind Bulgaria (9.000 turisti), insulele din Grecia (800 turisti), Turcia (300 locuri vandute), dar si Austria si Anglia (cate 150 turisti) si Ungaria (100 turisti). De asemenea, circa 500 de turisti au ales pentru acest mini-concediu circuitele.

"Numarul turistilor care au ales ofertele de turism intern este de aproape 8 ori mai mare decat cel al turistilor care au ales ca destinatie strainatatea. Cheltuieleile totale generate de acest eveniment se apropie de sase milioane de euro, dintre care aproape cinci milioane s-au cheltuit in Romania", spun reprezentantii FPTR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri