Ryanair, cel mai mare operator low-cost din Europa, isi amana, pentru moment, extinderea pe piata locala din cauza tarifelor ridicate de operare percepute de aeroporturile din Romania.
In prezent, linia irlandeza opereaza 4 zboruri pe saptamana in relatia cu Romania – doua pe ruta Constanta – Bologna (miercurea si duminica) si doua pe ruta Constanta – Pisa (lunea si vinerea). “ Cele doua zboruri catre Bologna si Pisa au performante foarte bune, cu un grad mediu de ocupare de 95%. Cresterea numarului de rute pe piata din Romania este insa impiedicata de costurile ridicate de operate percepute de aeroporturile de aici. Anul acesta, numarul pasagerilor Ryanair va creste cu 7 milioane de persoane fata de anul trecut, avans datorat dezvoltarii retelei de rute acolo unde costurile de operare sunt mult mai joase sau, gratis, in unele cazuri”, a declarat Melisa Corrigan, director de marketing si vanzari al Ryanair.

Reprezentanta Ryanair a mai afirmat ca operatorul low-cost de afla in discutii cu oficialii aeroportului din Constanta pentru inaugurarea de noi rute. “Doar cu niste costuri operationale scazute si suport din partea autoritatilor locale, Romania ar putea beneficia de o retea extinsa de rute operate de Ryanair”, a mai spus Corrigan.

In acest, Ryanair are in plan lansarea de 200 de noi rute.

Anul trecut, operatorul irlandez a transportat 65,3 milioane pasageri (in crestere cu 13,3% fata de 2008).

In prezent, linia irlandeza opereaza peste 1100 de rute in 27 de tari, deservind 160 de destinatii. Compania detine o flota de 250 de aeronave Boeing 737-800. In cadrul operatorului cu tarife scazute lucreaza peste 8.000 de angajati.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri