O forma turistica intr-o crestere accentuata in ultimii ani o reprezinta turismul ecologic. Implicand costuri minime, pentru ca elementul cheie este natura, acesta poate aduce beneficii mari pe termen scurt.
Explozia pensiunilor turistice din Romania a creat nevoia de diversificare a serviciilor oferite pentru atragerea clientilor. Astfel, unele pensiuni au inceput deja sa ofere turistilor si posibilitatea desfasurarii unor activitati de agrement. Unele si-au construit pastravarii proprii, iar altele ofera lectii de echitatie cu profesori din Anglia.

"Turistii vor activitati de genul acesta. Pensiunile trebuie sa ofere mai mult decat cazare, pentru ca este foarte important. Serviciile de agrement sunt foarte importante si cu siguranta acesta este viitorul. Pensiunile vor trebui sa se intreaca in a avea initiative inedite", ne-a declarat Daniela Ditoiu, director executiv la ANTREC.

Bani de la SAPARD

Turismul ecvestru, cinegetic, piscicol, montan, dar si cicloturismul sunt tipuri de servicii pe care orice proprietar de pensiune le poate oferi cu usurinta.

Dezvoltarea acestor activitati este sprijinita si de Agentia SAPARD, care ofera fonduri de 30 milioane de euro, cu care pot fi finantate peste 350 de proiecte, in cadrul submasurii "Alte tipuri de turism rural" din cadrul Masurii 3.4. Cicloturismul, de exemplu, o activitate deosebit de atractiva in Uniunea Europeana, beneficiaza de sprijin financiar in vederea achizitionarii de biciclete performante si adaptate pentru diferite terenuri.

Tot prin Programul SAPARD pot fi construite si modernizate cabanele turistice, cabanele de vanatoare si pescuit, refugiile turistice, cantoanele silvopastorale, locurile de popas, satele de vacanta, campingurile, spatiile de campare organizate in gospodariile populatiei. De asemenea, pentru turismul piscicol se pot achizitiona nave fluviale pentru transportul turistilor sau chiar pentru cazarea acestora (hotel plutitor). Se pot construi sau moderniza spatiile pentru practicarea turismului piscicol, anexele turistice in spatiile piscicole: platforme, parcari auto, grupuri sanitare, refugii, bacuri, pontoane.

Se mai pot obtine fonduri SAPARD pentru achizitionarea de animale de agrement, cum ar fi pauni, ponei, cai (exceptie fac caii de cursa). Pot obtine fonduri nerambursabile pentru acest tip de investitii persoanele fizice autorizate, asociatiile familiale, societatile agricole, societatile comerciale cu capital integral privat. Din valoarea totala eligibila a proiectului, 50% reprezinta contributia beneficiarului, iar 50% contributia publica. Valoarea minima a sprijinului financiar SAPARD este de minim 2.500 de euro si de maxim 100.000 de euro.

Astfel, valoarea totala a investitiei, care include cofinantarea si finantarea SAPARD, trebuie sa se incadreze intre 5.000 si 200.000 de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri