Mai multi investitori si-au propus ca, anul viitor, sa deschida cel mai elegant si mai exclusivist restaurant din Capitala. Oameni de afaceri, publicitari, bancheri si manageri de multinationale vor sa puna mana de la mana pentru a avea un loc doar al lor. Primele intalniri ale viitorilor proprietari au avut deja loc, dar nu a fost luata inca nici o decizie privind numele sau amplasamentul. Grupul a luat in calcul mai multe locatii, printre care si o veche cladire din Piata Lahovari.
Lista asociatilor este insa bine tinuta sub cheie si nu va fi facuta publica decat in momentul in care se va clarifica structura si contributia fiecaruia. Pe lista, a fost initial inclus si Horia Roman Patapievici, dar a iesit din cauza incompatibilitatii cu calitatea de functionar public. In prezent, nu toti asociatii sunt confirmati. Lista asociatilor urmeaza sa fie definitivata, pentru a se identifica si alte eventuale incompatibilitati, de natura publica sau comerciala (eventuale conflicte de interese cu firmele la care lucreaza unii dintre posibilii investitori).
Investitia in viitorul local va fi aproape dubla fata de un restaurant din aceeasi clasa, pentru deschiderea caruia sunt necesari aproximativ 300-350.000 de euro. Ce va avea special acest nou restaurant? Bucatarul va fi unul din punctele forte. si numele lui este tinut la secret; se stie doar ca este un nume remarcat la nivel international, care s-a apucat de meserie tarziu, pe la 50 de ani, si a ajuns sa fie apreciat in scurt timp. Alt atu al proiectului este tocmai numarul de asociati (aproximativ 15), fiecare reprezentativ pentru domeniul in care isi desfasoara activitatea. Se asteapta ca, prin capitalul de imagine pe care il au, fiecare sa atraga public din zona lui de influenta. Investitia va porni ca un restaurant pentru un public din clasa de business, de top management, dar nu va exista o bariera la intrare. Intentiile vizeaza si dezvoltarea de activitati conexe, cum ar fi organizarea de evenimente, dar si transformareaintr-un club exclusivist, unde se intra pe baza de card de membru.
Ce sanse are un restaurant de top in Capitala? Daca luam in calcul elementul venituri, putem vorbi de un public potential de ordinul sutelor de mii, oameni care castiga peste 500 de euro pe luna. Cum insa restaurantele de top sunt pentru cunoscatori, acest segment este mult mai restrans, intre 3.000 si 5.000 de oameni, peste oferta de restaurante din Bucuresti, spune Aurel Manciu, managerul restaurantului La Villa, ai carui clienti vin preponderent din mediul de afaceri. Oamenii au nevoie de astfel de locuri, si Bucurestiul va deveni o Capitala europeana. Se va ajunge si aici ca, in decurs de o luna, sa se deschida cinci restaurante, si in acelasi timp sa se inchida trei, este de parere Beatrice Belizarie, directoarea restaurantului Balthazar
Citeste si:
Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22391&shift=1
Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »
Te-ar putea interesa și: