Doar cateva restaurante din Capitala urmaresc o clasa de top. Chiar daca Bucurestiul are un potential de cateva mii de clientii “cunoscatori”, locatiile de lux se pot numara pe degete. Daca vrei sa mananci ceva rapid, nu-ti ia mai mult de cateva minute sa gasesti un fast-food. Vrei un pranz la un restaurant? Nici o problema. Dar daca ti-e pofta de prosciuto cu pepene galben si inghetata cu ulei de masline? Oferta de restaurante pentru cunoscatori este inca slaba in Capitala, iar locurile care atrag “crema” sunt destul de putine. Locuri precum Balthazar, La Villa, Offshore sau Residence incearca sa ademeneasca clientii din mediul de afaceri, obisnuiti cu alte standarde decat cele ale unui restaurant de clasa medie.

Mai multi investitori si-au propus ca, anul viitor, sa deschida cel mai elegant si mai exclusivist restaurant din Capitala. Oameni de afaceri, publicitari, bancheri si manageri de multinationale vor sa puna “mana de la mana” pentru a avea un loc doar al lor. Primele intalniri ale viitorilor proprietari au avut deja loc, dar nu a fost luata inca nici o decizie privind numele sau amplasamentul. Grupul a luat in calcul mai multe locatii, printre care si o veche cladire din Piata Lahovari.

Lista asociatilor este insa bine tinuta sub cheie si nu va fi facuta publica decat in momentul in care se va clarifica structura si contributia fiecaruia. Pe lista, a fost initial inclus si Horia Roman Patapievici, dar a iesit din cauza incompatibilitatii cu calitatea de functionar public. In prezent, nu toti asociatii sunt confirmati. Lista asociatilor urmeaza sa fie definitivata, pentru a se identifica si alte eventuale incompatibilitati, de natura publica sau comerciala (eventuale conflicte de interese cu firmele la care lucreaza unii dintre posibilii investitori).

Citeste si:

Investitia in viitorul local va fi aproape dubla fata de un restaurant din aceeasi clasa, pentru deschiderea caruia sunt necesari aproximativ 300-350.000 de euro. Ce va avea special acest nou restaurant? Bucatarul va fi unul din punctele forte. si numele lui este tinut “la secret”; se stie doar ca este un nume remarcat la nivel international, care s-a apucat de meserie tarziu, pe la 50 de ani, si a ajuns sa fie apreciat in scurt timp. Alt atu al proiectului este tocmai numarul de asociati (aproximativ 15), fiecare reprezentativ pentru domeniul in care isi desfasoara activitatea. Se asteapta ca, prin capitalul de imagine pe care il au, fiecare sa atraga public din zona lui de influenta. Investitia va porni ca un restaurant pentru un public din clasa de business, de top management, dar nu va exista o “bariera” la intrare. Intentiile vizeaza si dezvoltarea de activitati conexe, cum ar fi organizarea de evenimente, dar si transformareaintr-un club exclusivist, unde se intra pe baza de card de membru.

Ce sanse are un restaurant de top in Capitala? “Daca luam in calcul elementul venituri, putem vorbi de un public potential de ordinul sutelor de mii, oameni care castiga peste 500 de euro pe luna. Cum insa restaurantele de top sunt pentru cunoscatori, acest segment este mult mai restrans, intre 3.000 si 5.000 de oameni, peste oferta de restaurante din Bucuresti”, spune Aurel Manciu, managerul restaurantului La Villa, ai carui clienti vin preponderent din mediul de afaceri. “Oamenii au nevoie de astfel de locuri, si Bucurestiul va deveni o Capitala europeana. Se va ajunge si aici ca, in decurs de o luna, sa se deschida cinci restaurante, si in acelasi timp sa se inchida trei”, este de parere Beatrice Belizarie, directoarea restaurantului Balthazar

Sursa: http://www.capital.ro/index.php?a=22391&shift=1