Agentiile de turism din Romania vor relua operarea curselor charter catre Tunisia in aprilie, dupa ce acestea au fost intrerupte de tulburarile de strada din statul african care au dus la plecarea de la putere a presedintelui.
Numarul turistilor romani in Tunisia a scazut in ultimii doi ani de peste trei ori, pana la 10.000 de la 35.000 in 2008, potrivit estimarilor ambasadorului Tunisiei la Bucuresti, Saloua Bahri.

“Tunisia are 10 milioane de locuitori si primeste, anual 7-8 milioane de turisti, iar pana acum nu a avut loc niciun incident”, a spus Bahri, care a adaugat ca acum hotelierii sunt pregatiti sa primeasca turistii.

Pentru cei din Romania, agentiile de voiaj au pregatit primele plecari in aprilie, iar preturile sunt la nivelul celor din 2010.

“Vom decola cu primele avioane spre Tunis (capitala Tunisiei - n. red.) din Cluj-Napoca, pe 6 aprilie. Un alt charter va pleca din Budapesta pe data de 1 aprilie”, a declarat Tamas Emoke, director de vanzari si marketing in cadrul agentiei de turism Best Reisen.

Fata de 2010, preturile se situeaza la acelasi nivel, in conditiile in care in perioada de martie-aprilie doar in Egipt si in Tunisia este cald si se poate face plaja, a explicat Tamas Emoke.

Ea a mai spus ca pentru perioada de vara sunt preconizate scaderi ale tarifelor, acestea putand fi ajustate in jos si mai devreme, in functie de cerere.

Pretul unui sejur de sapte nopti, cu transportul, doua mese si taxele de aeroport incluse, costa in jur de 390 de euro la un hotel de trei stele, tariful majorandu-se pana la 430 de euro in cazul unei cazari de patru stele, a mai spus reprezentanta Best Reisen.

Protestele din Tunisia din ianuarie anul acesta l-au obligat sa fuga din tara pe presedintele Zine El Abidine Ben Ali, aflat la putere de 23 de ani si detinator al unei averi fabuloase. Citeste aici mai multe detalii despre tulburarile de strada din Tunisia.

Sursa foto: www.tunisia.com.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri