Tocmai.ro, unul dintre cele mai mari site-uri de anunturi din Romania, a extins de la 1 septembrie serviciile de livrare gratuita oferite in parteneriat cu FAN Courier, insa firma de curierat va aplica de la inceputul toamnei taxa pentru serviciul de ramburs.

Site-ul de anunturi Tocmai.ro a lansat in premiera pe piata din Romania, la jumatatea lunii aprilie, posibilitatea livrarii coletelor in mod gratuit, nici cumparatorul si nici vanzatorul nefiind nevoiti sa achite vreo taxa pentru expeditie. Pana la finele lunii august, transportul era oferit in mod gratuit pentru coletele cu o greutate mai mica sau egala cu 10 kg, in localitatile standard FAN Courier (localitatile mari – n.r.), in limita a 5 colete lunar, pentru fiecare utilizator. Pentru celelalte zone, pretul este calculat in functie de greutatea coletului si destinatie.

De la 1 septembrie Tocmai.ro si FAN Courier isi vor continua colaborarea, insa FAN Courier va percepe o taxa unica de 12,71 lei pentru fiecare colet trimis oriunde in tara care cantareste mai putin de 10 kilograme, in timp ce pentru un colet care depaseste aceasta greutate planul tarifar va fi diferit si calculat in functie de greutatea si dimensiunile pachetului. Astfel, daca un utilizator trimite in tara, prin serviciul de livrare oferit de Tocmai.ro in parteneriat cu FAN Courier, un colet pentru care asteapta un ramburs de 100 de lei, vanzatorul va plati la sosirea banilor taxa de 12,71 de lei, practic el urmand sa ramana in buzunar cu 87,29 lei.

Intr-un raspuns furnizat wall-street.ro , Tocmai.ro sustine ca in luna septembrie site-ul de anunturi va beneficia de un nou serviciu. „Ne-am propus ca in perioada urmatoare sa dezvoltam mai multe servicii care sa aduca un plus valoare userilor de pe tocmai.ro. Unul dintre aceste servicii este, cu siguranta, cel de livrare gratuita si verificare colet, care a fost disponibil pana pe 31 august. Intentionam ca si in septembrie sa avem pe piata un serviciu nou, relevant pentru vizitatorii tocmai.ro.

Conform datelor site-ului de anunturi in acest moment circa 500.000 de anunturi au fost marcate cu livrare gratuita si verificare colet. „Toate acestea au fost postate pe site de la lansarea serviciului si pana in prezent. S-a simtit o crestere semnificativa si a numarului total de anunturi, dupa cum se poate vedea si pe site. In prezent, pe tocmai.ro exista peste 1,5 milioane de anunturi (din toate categoriile)”, au aratat reprezentantii Tocmai.ro.

Potrivit Tocmai.ro, tinerii au fost cei care au apreciat cel mai mult serviciul de livrare gratuita si verificare colet si au adus categoria telefoanelor si gadgeturilor pe prima pozitie in top. „Ei (tinerii – n.red) sunt interesati sa fie mereu in pas cu trendurile tehnologice actuale si atunci tranzactioneaza destul de mult pe tocmai.ro. Ar mai trebui mentionate, insa, si calculatoarele, electronicele si articolele pentru mama si copil, imbracamintea si incaltamintea (care au ocupat si ele o pondere importanta din totalul produselor expediate prin intermediul serviciului de livrare gratuita)”, a precizat oficialii Tocmai.ro.

Cat costa o livrare doar prin FAN Courier

In cazul in care un utilizator nu doreste sa apeleze la serviciile oferite de Tocmai.ro si vrea sa trimita in nume propriu un colet in tara, acesta ar urma sa scoata din buzunar chiar si de peste doua ori mai mult pentru o livrare. Potrivit unei analize a wall-street.ro de la inceputul verii, un colet cu o valoare de ramburs de 100 de lei si o greutate de 1 kilogram ar urma sa coste chiar si peste 40 de lei, insa daca ar fi vorba de un plic sub aceasta greutate taxa ar fi simtitor mai mica.

Ce tarife practica OLX.ro, principalul concurent al Tocmai.ro, la livrare?

Politica de livrare si verificare oferita de OLX.ro, principalul concurent al Tocmai.ro pe domeniul site-urilor de anunturi din Romania, nu s-a schimbat pe parcursul cat rivalii de la Tocmai.ro au avut serviciul oferit in mod gratuit. OLX.ro lucreaza cu firma de curierat Cargus si are un tarif fix de 25 de lei pentru orice livrare, in orice oras mare din Romania, la o livrare a unui colet sub 10 kilograme, de doua ori mai mult decat tariful oferit de Tocmai.ro prin FAN Courier.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea eCommerce »


Setari Cookie-uri