Cargoroll, cei care ofera licitatii online pentru transporturi

/     31.01.2017

Silviu Dorobantu si Marius Patru au fondat Cargoroll, un startup care ofera o platforma de licitatii pentru transportatori si cei care au expeditii.

Silviu Dorobantu are experienta in zona corporate si de project management, iar Marius Patru e o persoana tehnica. S-au cunoscut in 2014, iar in 2015 au decis sa dezvolte platforma impreuna. Motivul vine din experientele personale.

"Am avut nevoie sa transport la un moment ceva si a fost punctul de plecare al Cargoroll. In momentul cand m-am lovit de problema, am petrecut o zi intreaga la telefon sa adun tot felul de oferte. Tot nu am reusit sa gasesc ceva ce mi-a convenit", povesteste Marius Patru. Ideea i-a venit si lui Silviu, care se lovise inainte de a se cunoaste cu Marius de aceeasi problema.

Roxana Olaru, Creadiv: "Suntem intr-un iaz, dar poti avea succes aici"

/     15.11.2016

Roxana Olaru a fost implicata in voluntariat in facultate, nu a fost angajata niciodata, iar acum are o agentie digitala si lucreaza in proiectul Repatriot.

"Creadiv este o agentie digitala. Ne ajutam clientii pentru dezvoltarea de aplicatii web based, facem promovare online (SEO si PPC), dar si optimizare de fluxuri de business sau automatizare de procese", a spus Roxana Olaru la emisiunea Ziua Zero.

Tanara nu a fost angajata niciodata, dar o contributie esentiala la cariera ei a avut-o voluntariatul din studentie.

Antreprenor de la 17 ani: Povestea Fabricii de Experimente

/     08.11.2016

Alexandra Butmalai e antreprenor la 19 ani. A inceput afacerile la 17 ani, nemultumita de ceea ce o invata scoala. Pentru ca fizica si chimia i se pareau plictisitoare, a creat Fabrica de Experimente. Povestea ei am aflat-o la emisiunea Ziua Zero.

Inainte de a vinde pe site trusele de experimente chimice, Alexandra si prietenii ei au inceput printr-o caravana in cadrul saptamanii "Scoala altfel", in Bucuresti, Bacau si Cluj-Napoca. De asemenea, in fiecare saptamana facea experimente pentru cei mici la Academia Kogaion. "Mi-era greu sa cumpar experimentele luni, erau multe drumuri de facut, ca marti sa le fac. In plus, faceam experimente cu 20 de copii in fiecare saptamana. Mi-a venit ideea sa pun un anumit numar de experimente la un loc, astfel incat parintele sa poata sa le faca impreuna cu cei mici", a spus Alexandra Butmalai.