1 / 8

MedLife - expansiune de 45 mil. euro in 2011-2013

“Vom continua sa ne consolidam pozitia de lider pe piata de servicii medicale private prin noi proiecte de amploare, urmand ca pana in 2013 sa deservim o patrime din populatia urbana, anual”, a declarat Mihail Marcu (foto), presedintele Consiliului de Administratie al retelei MedLife.

Furnizorul de servicii medicale private urmeaza sa deschida anul acesta inca doua spitale, unul de ortopedie, cu 50 de paturi, in zona Obor, iar celalalt, cu 60 de paturi, in Brasov, acolo unde MedLife din 80% din Policlinica pentru Diagnostic Rapid.

Oficialii companiei estimeaza ca din iulie 2011 vor controla, in total, cinci spitale de dimensiuni mari si medii, care vor totaliza 450 de paturi. In prezent, MedLife detine spitalul Life Memorial, deschis in 2007 in zona Grivita, cu o capacitate de 150 de paturi, precum si un altul la Arad, operat in colaborare cu grupul local Genesys Medical Clinic. In plus, compania a deschis saptamana aceasta si un spital pediatric cu 132 de paturi, in zona cartierului Aviatiei din Capitala, in urma unei investitii de 13,5 milioane de euro ce urmeaza a fi majorata la 15 milioane de euro.

Alte investitii in expansiunea retelei vor fi facute in 2012, pentru extinderea spitalului Life Memorial din zona Grivitei, din Capitala, precum si pentru constructia unui spital cu unitate de primiri urgenta in cladirea Telegraf, in apropiere de Spitalul Floreasca.

Compania si-a bugetat, pentru perioada 2011-2013, investitii de 45 de milioane de euro, o parte dintre acestea fiind directionate si catre achizitii. Mihail Marcu nu a oferit detalii in acest sens, precizand doar ca exista “discutii mai mult sau mai putin avansate”.

Compania a realizat anul trecut afaceri de 40 de milioane de euro, iar tinta pentru anul acesta este de 55 de milioane de euro, peste estimarea initiala de 53 de milioane de euro. MedLife si-a propus, de asemenea, atingerea unui profit EBITDA (profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare) de peste 10 milioane de euro. “Rezultatele in primul trimestru sunt foarte bune”, a adaugat Marcu.

In prezent, reteaua MedLife cuprinde 9 hiperclinici, 8 laboratoare de analize medicale, 28 de centre medicale generaliste si 7 centre monodisciplinare. Din 2010, MedLife opereaza si o retea de farmacii, PharmaLife. In total, compania are circa 1.700 de angajati.

Reteaua MedLife a fost fondata de medicul Mihaela Cristescu, mama lui Mihail Marcu, in 1996.

In 2009, actionarii MedLife, familia Marcu si IFC, au vandut 36,25% din titluri fondului privat SGAM Eastern Europe, detinut de o subsidiara a grupului Societe Generale, tranzactie estimata la peste 20 milioane euro. Familia Marcu detine in continuare pachetul majoritar, respectiv 51%, iar IFC are 12,75%.

Vezi in slide-urile urmatoare care sunt planurile investitionale ale: Regina Maria, Medicover, Polisano, Sanador, Medsana si Gral Medical.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri