4 / 8

Top 10 tranzactii pe plan mondial (II)

5. Preluarea de catre un grup de actionari a gigantul media Time Warner Inc, care detine CNN, Time Inc si studiourile de filmare Warner Bros, intr-o tranzactie estimata la 42,1 miliarde de dolari.

6.
Verizon Wireless a cumparat Alltel pentru 28,1 miliarde de dolari (18,2 miliarde euro), devenind, astfel, cel mai mare furnizor de Internet din Statele Unite, luand locul companiei AT&T. Verizon Wireless, care era detinut in proportie de 45% de catre Vodafone, a platit pentru Alltel suma de 5,9 miliarde de dolari (3,8 miliarde euro) si a preluat din datoriile firmei, in valoare de 22,2 miliarde de dolari (14,4 miliarde euro).

7. Compania farmaceutica Novartis AG a cumparat in 2008 participatia de 77% detinuta de Nestle AG in cadrul companiei Alcon pentru 27,7 miliarde dolari, pentru a sustine dezvoltarea sectorului oftalmologic.

8.
Royal Bank of Scotland Group a fost nationalizata de guvernul britanic, in schimbul unui ajutor financiar de 26,1 miliarde de dolari.

9. Banca britanica Lloyds TSB a preluat grupul HBOS, cel mai mare creditor ipotecar din Marea Britanie, tranzactie intermediata de guvernul britanic si evaluata la 25,4 miliarde de dolari.

10.
Compania americana Mars a cumparat cel mai mare producator de guma de mestecat din Statele Unite, Wm Wrigley Jr Co, pentru 23,2 de miliarde de dolari.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri