2 / 4

Piata de M&A in 2008: 86 tranzactii incheiate, 123 anuntate

Potrivit Thomson Reuters, piata de M&A din Romania a avut anul trecut o valoare totala de 2,1 miliarde de dolari (1,45 miliarde de euro), luand in considerare cele 86 tranzactii incheiate in perioada analizata.

Totodata, Thomson Reuters a estimat ca in 2009 au fost anuntate 123 de tranzactii, care nu au fost insa incheiate pana la finele anului trecut, cu o valoare cumulata de 2,3 miliarde de dolari (1,57 miliarde de euro).

Conform metodologiei Thomson Reuters, tranzactiile de tipul fuziuni si achizitii devin eligibile daca indeplinesc o serie de criterii specifice. Spre exemplu, nu sunt eligibile tranzactiile imobiliare cu o valoare mai mica de 100 milioane de dolari, proiectele imobiliare de vanzare-cumparare terenuri, achizitii de proiecte de orice natura care nu sunt complet functionale etc.
In aceste conditii, Tuca Zbarcea & Asociatii s-a calificat cu 6 tranzactii finalizate („Completed”), cu o valoare cumulata de 665,4 milioane de dolari.

Alte noua tranzactii anuntate se afla in curs de finalizare („Announced”) avand o valoare cumulata de 596,6 milioane de dolari.

Tuca Zbarcea & Asociatii ocupa prima pozitie in ambele clasamente, atat in functie de numarul tranzactiilor, cat si de valoarea acestora.

„Thomson Reuters a reconfirmat pozitia de top a Tuca Zbarcea & Asociatii pe segmentul fuziuni si achizitii. Dat fiind prestigiul agentiei care a realizat acest studiu, performanta echipei noastre de fuziuni si achizitii este remarcabila si cu atat mai mult in contextul actualei crize financiare si economice”, ne-a declarat Florentin Tuca, Managing Partner al Tuca Zbarcea & Asociatii.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri