2 / 6

Reuven Havar, AFI Europe: Sa nu dea altcuiva treaba de a face concedierile

Reuven Havar (foto), directorul general al AFI Europe Romania, companie care dezvolta centrul comercial AFI Palace Cotroceni, spune ca este foarte important sa nu tipi la un angajat. "Esti un om slab daca tipi la un om care iti este inferior. Autoritatea pe care o ai in fata angajatilor nu trebuie sa fie una fortata, ci castigata”, afirma Havar.

Seful AFI Europe mai spune ca relatia dintre un manager si angajatii sai conteaza sinceritatea. „Nu trebuie sa-ti minti angajatii, mai ales astazi cand fiecare simte pe pielea lui ca vremurile nu mai sunt roz. Daca un angajat vine sa-ti ceara ceva si nu ii poti da, atunci e mai bine sa i-o spui direct, fara sa-l amani sau sa-i dai impresia ca ii poti da ceva ce nu-ti sta in putere”, explica Reuven Havar.

Insa cel mai important lucru, mai ales intr-o perioada de criza, estea nu dai altcuiva treaba de a face concedierile in locul tau. „Cu totii stim ca in aceasta perioada multe companii fac concedieri. Este unul din cele mai neplacute joburi: sa chemi un angajat in biroul tau, sa-l privesti in ochi si sa-i spui ca postul lui nu mai exista. Nu numai ca nu mai are loc in compania ta, dar este posibil sa nu aiba nicaieri loc in urmatoarele luni”.

Havar crede ca un manager trebuia sa faca concedirile personal, exceptand cazul cand are sute de angajati in subordine. In schimb, marirea de salariu trebuie lasata in seama sefului direct.

„Daca vrei sa dai unui angajat o marire de salariu insa nu esti seful lui direct, atunci este mai bine sa-i dai sefului direct aceasta posibilitate. Astfel, angajatul simte ca seful lui, chiar daca nu este primul om din companie, are puterea sa-i dea ceva”, mai spune managerul AFI Europe.

Pe langa toate aceasta, un bun manager nu trebuie sa impuna distanta intre el si angajati, astfel incat, acesta din urma sa stie cand sa se comporte ca un prieten si cand sa se comporte ca un angajat. „Un angajat trebuie sa inteleaga cand spui un banc si cand vrei ceva serios de la el. In cele din urma, toate tin de caracterul managerului”, a concluzionat Reuven Havar.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri