4 / 7

N. Voiculescu si D. Dinu, asociati la Link Resource

"Dupa 13 ani de executie in industria farmaceutica, parteneriatul cu Link Resource este o noua etapa din cariera mea catre consultanta. Sunt convins ca sunt multe lucruri de facut in industria sanatatii. Am regretat ca proiecte la care am lucrat ani de zile s-au finalizat dupa una-doua luni de la plecarea mea (care s-a produs in august 2008 - n.red.)", declara Dragos Dinu (foto), la conferinta de presa care anunta intrarea sa in actionariatul firmei de consultanta.

Link Resource a fost infiintata in colaborare cu casa de avocatura de business NNDKP in primavara lui 2008, la putin timp dupa ce Voiculescu a renuntat la sefia Novartis Romania. “Dupa 18 ani de experienta in domeniul farma si la 44 de ani, am ajuns la concluzia ca am contribuit suficient pe pozitii executive in multinationale si m-am decis sa trec intr-o noua etapa, aceea a antreprenoriatului, in care sa dezvolt un domeniu foarte putin explorat in Romania pana acum, cel al serviciilor de consultanta si executie in domeniul medical si farmaceutic”, motiva atunci Voiculescu.

Ideea afacerii in domeniul consultantei s-a cristalizat in 2006, in urma unor discutii cu Ion Nestor, cel care avea sa i se alature mai tarziu, in calitate de partener, dar firma ca atare a fost infiintata de abia doi ani mai tarziu. La sfarsitul anului trecut, actionari la companie au devenit si Dragos Dinu si Alexandra Petrila. "Unul dintre motivele venirii mele aici (la Link Resource - n.red) este oportunitatea de a continua anumite proiecte in care cred foarte mult, ca de exemplu asigurarile private de sanatate", a mai spus atunci Dinu.

Acum, la un an de la despartirea de compania pentru care a lucrat 13 ani, Dinu spune ca nu regreta decizia de a intra in consultanta. "Am castigat atat din punctul de vedere al expertizei, cat si din cel al continuitatii, pentru ca activez in continuare in piata farma", spune pentru Wall-Street fostul executiv de la A&D Pharma. Cat despre posibilitatea de a accepta o functie de conducere, Dragos Dinu se rezuma sa spuna ca "pe termen scurt si chiar mediu, ma voi dedica activitatii de consultanta".


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri