3 / 5

Eurocopter – Afaceri cu 25% in declin pe fondul scaderii comenzilor civile

In ciuda stagnarii comenzilor militare, problema cu care s-a confruntat anul acesta Eurocopter Romania a fost diminuarea cererii civile. “Comenzile militare sunt in crestere si anul acesta, iar cele civile au inregistrat scaderi semnificative in acest an pe fondul crizei. In aceste conditii, estimam o cifra de afaceri de 24 milioane euro in 2009, in scadere cu 25% fata de cele 32 de milioane raportate anul trecut”, a declarat, pentru Wall-Street, Jean Louis Mascle, director al Eurocopter Romania, care a adaugat ca in ultimii doi ani compania a livrat circa 20 de elicoptere civile.

Eurocopter Romania are ca strategie locala pe termen mediu extinderea activitatilor de mentenanta pentru elicopterele din familia Super Puma, in prezent compania desfasurand activitati de mentenanta de aceasta anvergura doar pentru elicopterele din familia Puma. “Trecerea de la Puma la Super Puma reprezinta un pas tehnologic major pentru dezvoltarea competentelor aeronautice existente in Romania. Avioanele din familia Puma mai au o durata de viata de circa 10 ani”, a mai afirmat Mascle.

Pentru acest an, Eurocopter Romania are de livrat comenzi in valoare de 54 milioane de euro, primite anul trecut.

Grupul Eurocopter este prezent in Romania din 2002. Avand sediul in Brasov, compania are in prezent 120 de angajati.

Activitatea de baza a Eurocopter Romania este reprezentata de serviciile de intretinere, activitati obligatorii pe intreg parcursul ciclului de viata al elicopterelor, indiferent de regiunea in care sunt utilizate. Desi ofera servicii pentru o gama foarte larga de elicoptere, Eurocopter Romania este specializata in mod deosebit in mentenanta si reparatii capitale pentru Puma si Super Puma, familii de elicoptere utilizate la nivel mondial, in peste 40 de tari.

In acest moment, Eurocopter Romania desfasoara servicii de mentenanta si reparatii pentru 15 elicoptere: 13 Puma si 2 Super Puma. „Eurocopter Romania ofera servicii de mentenanta si tarilor din jurul Romaniei, precum Bulgaria, Ungaria si Georgia, iar in curand ne vom extinde si in Azerbaijan”, a mai declarat seful companiei.

Infiintata in 1992, grupul franco-germano-spaniol Eurocopter este o divizie a EADS, lider mondial in industria aerospatiala, de aparare si servicii adiacente.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri