3 / 4

Sampania, cea mai afectata categorie

"Vanzarile de sampanie ar fi trebuit sa aiba un trend ascendant, acum stagneaza. Investitiile in deschiderea de noi locatii in centrele comerciale au oprit scaderea. Sampania a fost cea mai afectata de actualul context economic", spune Dan Muntean.

La Azuga Cramele Halewood produce trei sortimente de sampanie Rhein - Brut Imperial, Brut Rose si Sec. Aproximativ 18-20% din cifra de afaceri a companiei este realizata de vinul spumos (produs in special pentru export), in timp ce vinul spumant reprezinta 15% din afaceri.

Printre tarile cu cel mai ridicat consum de sampanie se regasesc Franta, Anglia si Germania.

In 2009 Cramele Halewood a afisat o cifra de afaceri de 9,8 mil. euro, in crestere cu 2,3% fata de 2008, iar trendul ascendent continua si in acest an cand compania tinteste afaceri de 10 mil. euro. Halewood Romania are in prezent circa 200 de angajati.

Infiintata in 1978 de catre John Halewood, compania Halewood International detine acum participatii in zonele cheie ale industriei de bauturi din intreaga lume.

Cu o cifra de afaceri anuala de peste 500 milioane de euro, Halewood International distribuie peste 1.400 de produse pe teritoriul Marii Britanii si in 30 de tari din toata lumea. Patru dintre marcile create de Halewood International se regasesc in topul primelor zece marci din categoria lor in Marea Britanie.

Halewood International a inceput sa importe vinuri din Romania din 1987. Dupa o investitie totala de peste 10 milioane de dolari, grupul Halewood are in prezent 3 subsidiare in Romania (viticultura, vinificatie si comercializarea vinurilor). in care lucreaza peste 200 de specialisti cu studii si specializari in tara si strainatate. Productia medie anuala de vin se ridica la 42.000 de hectolitri, iar capacitatea de stocare totalizeaza 90.420 de hectolitri.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri