5 / 8

"Ne punem cenusa in cap ca este criza"

Cu toate problemele actuale cu care se confrunta mediul privat, 2011 se arata promitator, considera Catalin Mahu (foto), proprietarul lantului de restaurante La Mama si al cafenelelor Cafepedia.

El este de parere ca sectorul privat se va dezvolta in continuare, indiferent de cum va evolua economia romaneasca.

‘’Ne punem cenusa in cap ca este criza, in loc sa facem ceva cu adevarat util pentru businessurile pe care le avem. Nu este normal ca nu luam atitudine si ca nu gasim solutii la problemele care apar in aceasta perioada de restriste economica, cum nu este normal sa punem pe hold toate planurile fiindca e recesiune’’, sustine Mahu.

In opinia sa, cresterea TVA din vara anului trecut a influentat evolutia economiei romanesti in 2010. Orice marire a taxelor duce la cresterea pietei negre si a celei gri si, implicit, o astfel de situatie nu aduce nici un fel de beneficiu statului si bugetului de stat.

In plus, faptul ca economia Romaniei a scazut in ultimul trimestru cu doar 1,2%, sub estimarile analistilor, se reflecta si in sectorul privat. ‘’Cel putin in zona in care operam, nu am sesizat prea multe semnale negative. Sunt convins ca nu toate companiile au avut de castigat anul trecut, insa am observat ca, la final, lucrurile s-au asezat. Mai mult decat atat, am constatat o dinamica sanatoasa pe piata restaurantelor si cafenelelor. Nu au fost inchideri de localuri in 2010’’, explica seful La Mama si Cafepedia.

El nu vede motive pentru care 2011 ar putea fi mai slab ca anul precedent. Asteptarile antreprenorului legate de anul curent nu sunt neaparat legate de mediul economic romanesc, chiar daca o evolutie buna a Produsului Intern Brut influenteaza orice sector de piata.

‘’Ceea ce inteleg si vreau de la acest an este sa iau cele mai bune decizii pentru businessul meu. Si cele mai corecte. In loc sa ma gandesc ca e criza, incerc sa gasesc solutii care sa imi ajute afacerea sa treaca cu bine peste aceasta perioada. Asa ar trebui sa faca orice manager, din punctul meu de vedere’’, a conchis Catalin Mahu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri