2 / 6

Bursa reactioneaza. Evolutiile negative nu se vor opri aici

Pana acum, bursa a reactionat destul de slab la turbulentele din mediul politic. Mitingurile in strada sau caderile de guvern au trecut aproape neobservate, investitorii continuandu-si activitatea.

De aceasta data, insa, loviturile din ultimele zile de pe scena politica a lovit si bursa. Indicele BET, al celor mai lichide zece actiuni, era in scadere cu 3,21% iar BET-FI a scazut cu 2,77%. BET-XT, a scazut cu 2,95% iar noul noul indice BET-BK, a coborat cu 2,26%.

"Evolutiile negative au fost determinate, in mare parte, de tensiunile din mediul politic. Mesajul este extrem de negativ. Pe actiunile Fondului Proprietatea abia s-a tinut cumpararea, s-a vandut continuu, pe ordine mari. Este absolut imposibil sa explici unui investitor strain ce se intampla la noi.. Situatia este diferita acum, fata de mitingurile USL sau schimbarile de guvern. Si cred ca multi nu realizeaza inca gravitatea situatiei. Tendinta de scadere va continua, pe masura ce oamenii vor citi mai mult si vor intelege ce se intampla", a declarat pentru Wall-Street.ro Bogdan Ceuca, director de tranzactionare la Transilvania Capital.

In sedinta de miercuri, investitorii au transferat in total actiuni de 22,5 milioane lei (5 milioane euro), valoare cu 48% peste rulajul de marti, de 15,2 milioane lei (3,4 milioane euro), scrie Mediafax.

Actiunile Fondului Proprietatea (FP) au fost cele mai lichide din piata, cu operatiuni de 10 milioane lei, si au acoperit 45% din rulajul bursei. Cotatia acestor titluri a scazut cu 4,47%, la 0,459 lei.

Sursa foto: Shutterstock

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri