4 / 9

Actiunile pe Bursa, componenta investitionala de luat in calcul pentru 2008

Cel mai probabil, Bursa va aduce si in 2008, randamente decente, iar cei care au investit pana acum pe Bursa, nu ar trebui sa renunte la acest obicei si in 2008.

Majoritatea brokerilor de pe piata sunt optimisti in privinta cresterilor pe care Bursa locala le-ar putea inregistra in 2008, considerand ca la nivelul indicelui BET piata ar mai putea creste cu aprozimativ 20% fata de nivelul actual.

Razvan Pasol, director executiv Intercapital Invest, vede pentru BET-C o crestere de 30-40% si pentru BET-FI un avans cuprins intre 20 si 40%. “Anul 2008 va aduce randamente putin mai mari decat cele de anul acesta, dar nu cred ca semnificativ”, enunta Pasol, care estimeaza pentru anul urmator aproximativ cinci IPO-uri (oferte publice primare) la BVB.

In comparatie, membrii consiliului director al Bursei din Viena vor sa deruleze sapte noi IPO-uri in anul urmator.

De asemenea, bursele din strainatate vor fi o oportunitate de investitie in 2008. In opinia lui Pasol, aceastea vor fi atractive in masura in care sunt si acum, adica performante in general sub cele din Romania pentru piete mature si comparabile pentru piete emergente. “In aceste conditii, consider ca piata din Romania ramane o destinatie principala pentru investitorii romani”, opineaza Pasol.

Spre exemplu, Bursa de la Viena a inregistrat in acest an schimburi lunare medii de 14,6 miliarde euro, in crestere cu 39% fata de anul precedent, si a ajuns, la mijlocul lunii decembrie, la o capitalizare de 154,5 miliarde euro.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri