1 / 7

In S1, aproape 7.500 de firme se aflau in proceduri de insolventa

"Inrautatirea comportamentului de plata al companiilor, pe fondul crizei de lichiditati, mai ales in constructii, va conduce la cresterea numarului de proceduri deschise, chiar daca in multe cazuri nu se discuta de situatii reale de faliment", a explicat directorul Coface Romania, Cristian Ionescu (foto).

In studiul realizat de Coface Romania au fost luate in evidenta firme care si-au deschis procedura de faliment, firme aflate in reorganizare judiciara si firme pentru care a fost inchisa procedura de faliment din lipsa de active, indiferent de anul deschiderii acestor proceduri.

In prima jumatatea a anului 2008 un numar de 7.493 de firme se aflau in diverse stadii ale procedurii de insolventa. Studiul arata ca in aceeasi perioada a anului trecut erau deschise un numar de 7.434 de dosare de insolventa.

Desi la o prima vedere ar parea ca numarul falimentelor a ramas constant, totusi de remarcat este faptul ca din cazurile existente la 30 iunie numai 1.904 cazuri de insolventa au fost deschise strict in 2007. Luand in considerare faptul ca in primul semestru din 2008 au fost deschise 3.682 de noi dosare de insolventa din totalul celor 7.493 aflate pe rol, se poate observa ca falimentele deschise in prima jumatate a acestui an aproape ca s-au dublat fata de aceeasi perioada a anului trecut (crestere de 83%).

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri