2 / 22

Italia, printre favoritele finantistilor

Nivelul precar de securitate din Africa de Sud este principalul motiv pentru care Vlad Busila (foto sus), partener in cadrul casei de investitii Capital Partners, prefera sa urmareasca la televizor meciurile de la CM de fotbal.

“Voi incerca sa ma uit la cat mai multe meciuri unde sunt implicate echipele de top ale fotbalului”, afirma Vlad Busila, caruia ii e greu sa spuna cine va castiga.

“Exista, ca de obicei, aceleasi favorite - Brazilia si Argentina -, la care se adauga anul acesta Anglia si Spania. Favorita mea a fost si va ramane Italia”, estimeaza bancherul de investitii.

Pentru el, Campionatul Mondial din ’94 va ramane printre cele mai frumoase amintiri pe care le are ca si microbist.

Dorin Badea, seful trezoreriei UniCredit Tiriac: Continentul gazda poate surprinde in premiera

Dorin Badea (foto jos), seful trezoreriei UniCredit Tiriac Bank, spune ca va urmari competitia atat cat ii va permite timpul, cu predilectie meciurile decisive si confruntarile intre echipele puternice participante.

In schimb, nu are niciun plan sa mearga in Africa de Sud, in primul rand pentru ca echipa Romaniei nu participa la aceasta editie, dar si pentru ca perioada in care se desfasoara campionatul este foarte aglomerata pentru el.

“Recomand insa oricui are ocazia sa participe! A trai spectacolul unui meci mare este extraordinar. Din fericire am avut ocazia sa experimentez recent aceasta senzatie in UEFA Champions League, competitie sustinuta de grupul UniCredit”, isi aminteste Badea.

In ceea ce priveste favorita sa la castigarea titlului, Dorin Badea spune ca ii este extrem de dificil sa numeasca o singura tara, intrucat considera ca sunt multe echipe puternice.

“De exemplu, echipele mele favorite permanente sunt Brazilia, Italia si Germania. Apoi Argentina, care vine cu cel mai bun jucator al lumii (Lionel Messi), inconjurat de o pleiada de valori condusa de Diego Armando Maradona, poate cea mai controversata legenda a fotbalului care se poate dovedi a fi cheia succesului sau insuccesului echipei”, argumenteaza seful trezoreriei UniCredit Tiriac Bank.

In plus, este de parere ca nu putem ignora Spania, campioana Europei, “poate echipa cea mai echilibrata in toate compartimentele”, iar lista lui continua cu Serbia, Franta, Anglia si Olanda. Totodata, in opinia sa, continentul gazda poate surprinde in premiera prin Coasta de Fildes ori prin leii neimblanziti ai Camerunului, “si, de ce nu, prin Nigeria, Gana sau Africa de Sud”.

“Lista aceasta lunga asigura premisele ca acest campionat mondial sa se dovedeasca o pledoarie pentru frumusetea fotbalului”, completeaza Badea.

Atunci cand se gandeste la cea mai frumoasa amintire pe care o pastreaza in ceea ce priveste un campionat mondial de fotbal, Dorin Badea considera ca nu are prea multe variante intre care sa aleaga.

“Campionatul Mondial din 1994, cand Romania a ajuns la cateva minute de o semifinala cu Brazilia. Echipa noastra a invins Argentina dupa unul dintre cele mai frumoase meciuri din istoria fotbalului, acel campionat mondial care ne-a facut sa sarbatorim pe strazi mai mult decat oricare altul”, isi aminteste Badea.






Inapoi la articol

Setari Cookie-uri