3 / 6

Profesorii din scolile private pot sari de 1.800 de euro pe luna

Invatamantul privat preuniversitar, o afacere exotica in urma cu cativa ani, a inceput sa prinda teren, in acest moment in Bucuresti, Cluj si Timisoara functionand aproximativ 10 scoli si licee cu actionariat integral privat.

“Am gasit suficient de multe puncte de sprijin in sistemul privat pentru a crede ca, daca comunitatea va fi receptiva, acest sistem de invatamant se poate dezvolta armonios in urmatoarea perioada. Atuul unui astfel de sistem tine de calitatea privita ca o garantie, profesorii au alt statut si alt nivel al remuneratiei fata de sistemul de stat", sustine Mihaela Feodorof, partener al companiei de consultanta YourWay si fost om de resurse umane timp de 16 ani in BRD.

Potrivit datelor centralizate pe site-ul scolii private American International School of Bucharest, salariul anual primit de un profesor este de minim 22.000 de euro anual si de maxim 37.000 de euro pe an.

Pentru un astfel de salariu insa profesorii trebuie sa indeplineasca cerinte specifice care tin de fluenta de predare intr-o alta limba decat romana, experienta de minim 5 ani in profesie, disponibilitatea de a profesa in cadrul unitatii respective pentru mai mult de un an si certificate de absolvire a studiilor si a cursurilor pedagogice.

Salariul unui profesor in sistemul de educatie preuniversitar privat incepe de la minim 500 de euro si poate ajunge chiar la 2.000 de euro lunar, potrivit datelor centralizate pe site-urile institutiilor particulare de invatamant.

Cu toate acestea, doar cateva sute de profesori incap deocamdata in unitatile de invatamant preuniversitar privat.


Inapoi la articol

Setari Cookie-uri