3 / 5

Mesaje pentru mediul privat: Implicati-va mai mult in explicarea realitatii economice!

Presedintele Traian Basescu le-a cerut reprezentantilor mediului privat sa se implice mai mult in explicarea realitatilor economice, in locul celor care apar in emisiunile televizate si “nu stiu despre ce vorbesc”.

“Oamenii de afaceri care stiu ce inseamna realitatea economica sunt inlocuiti la televizor de tot soiul de neaveniti, din politica si din economie, care isi apara un business marunt cu gaini sau macelarii. Sunt convins ca s-ar atinge un obiectiv esential daca dumneavoastra ati fi purtatorii de mesaje economice si nu cei care nu stiu despre ce vorbesc dar au o treaba de facut la televizor. Avantajul ar fi ca populatia ar redeveni optimista, ar vedea profesionisti vorbind despre economie si povestile lor de succes”, a sugerat Basescu.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca a devenit “aproape un sport nerespectarea legii”, acest lucru reprezentand o chestiune de responsabilitate a patronatelor fata de stat, in conditiile in care 4,5 milioane de romani sunt inregitrati in campul muncii, iar alti 1,6 milioane aleg sa lucreze la negru.

“In aceste conditii este necesara flexibilizarea pietei fortei de munca. Avem o problema si dinspre patronate catre stat, nu numai invers. Nu cred ca este nevoie sa punem cate un politist la fiecare firma. Insa a devenit aproape un sport nerespectarea legii, fie ca este vorba de neplata taxelor sau angajarea de forta de munca la negru. Este o chestiune de responsabilitate a patronatelor fata de stat”, a declarat Traian Basescu.

De asemenea, Presedintele Romaniei a mai subliniat importanta relaxarii fiscalitatii pe piata fortei de munca.

“Aud in mass-media doar de lista de responsabilitati pe care le are statul, dar o lista cel putin la fel de lunga de responsabilitati ar trebui sa existe si pentru mediul de afaceri. Patronatele ar trebui sa fie mai atasate ideii de respectare a legii”, a mai spus Basescu.
Acesta si-a aratat inca o data regretul cu privire la decizia de majorare a TVA in schimbul unei reduceri temporare a pensiilor, catalogand aceasta masura drept “cea mai mare lovitura pe care a primit-o Romania. ”Pot asigura mediul de afaceri ca exista o tentativa consistenta de stabilitate. Regret insa enorm si acum cresterea TVA. Pe langa intreaga populatie, cei care au pierdut masiv in urma acestei decizii au fost pensionarii care acum vor suporta o masura pe termen lung, in locul unei reduceri temporare a pensiilor pana la 31 decembrie. Cresterea TVA a sufocat o majorare a consumului care ar fi putut avea loc in trimestrele 3 si 4. Nu mai sunt in masura sa va spun ca Romania mai este un mediu prietenos din punct de vedere al taxelor, insa ramane inca un mediu prietenos din punct de vedere al stabilitatii”, a conchis Traian Basescu, adresandu-se reprezentantilor mediului privat.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri