Basescu: Vom reusi sa avem crestere economica de 2,5% daca reusim sa absorbim fondurile UE

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la inceputul intrevederii cu presedintele PE, Martin Schulz, ca Romania va avea in 2013 o crestere economica de 2,5%, asa cum este prognozat, daca se va reusi absorbtia fondurilor UE, scrie Mediafax.

"Sunt pe deplin de acord cu dumneavoastra privind subiectul absorbtiei fondurilor europene, vom avea anul viitor o crestere economica de 2,5% daca vom reusi sa absorbim fondurile europene", i-a spus Basescu lui Schulz.

De asemenea, presedintele PE a apreciat indicatorii Romaniei privind datoria publica si prognoza de crestere economica in 2013. "Cred ca cifrele Romaniei privind datoria suverana si perspectiva de crestere sunt foarte bune.

Credeti-ma ca multe state UE ar fi bucuroase sa aiba asemenea cifre, o prognoza de 2,5% crestere pentru 2013 si datorie suverana de 34,8% din PIB, cred", a spus Schulz.

Ulterior, in conferinta de presa de la finalul intrevederii, presedintele Basescu a specificat ca l-a informat pe Martin Schulz ca stabilitatea macroeconomica a Romaniei se datoreaza sacrificiilor enorme facute de romani.

"Trebuie sa va spun ca, in discutiile cu domnul presedinte Schulz, Romania a primit o apreciere foarte buna pentru ca este una dintre tarile cu o situatie macroeconomica stabilizata. L-am informat pe domnul presedinte ca aceasta situatie se datoreaza unor sacrificii enorme facute de poporul roman, dar sunt sacrifii care vor fi rasplatite pentru ca acum Romania are conditii pentru crestere economica. Si cheia cresterii economice pe fondul stabilizarii macroeconomice este absorbtia fondurilor UE", a mai spus Basescu.

Presedintele PE a afirmat si ca in discursul sau din Parlamentul Romaniei a exprimat inca o data ingrijorarea sa privind dezbaterea despre perspectiva financiara a UE.

"Cred ca PE este intr-o larga majoritate angajat pentru sustinerea Politicii de Coeziune, pentru ca acesta este cel mai bun instrument pentru creearea de investitii private si investitii publice-private care sa duca la crearea de locuri de munca. Pentru a stabiliza dezvoltarea, avem nevoie de instrumentul coeziunii", a mai spus Schulz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri