Bundesbank a revizuit proiectia pentru 2013 la 0,4%, de la 1,6%, cat anticipa in iunie, si a avertizat ca economia, cea mai mare din Europa, va avea un plus la PIB de numai 0,7% in acest an. Prognoza anterioara pentru cresterea economica din acest an era de 1%.

Economia germana se va contracta in ultimul trimestru al acestui an si va stagna in primele trei luni ale anului urmator, potrivit Bundesbank. In 2014, PIB ar urma sa avanseze cu 1,9%.

"Perspectivele economice s-au inrautatit pentru Germania, ca rezultat al unei ajustari severe in parti ale zonei euro si a incetinirii economiei mondiale. Totusi, exista o speranta rezonabila ca perioada economica slaba nu va dura prea mult pentru Germania, iar tara va reveni pe crestere", se arata in raporul Bundesbank.

Citeste si:

Increderea mediului de afaceri a crescut in noiembrie, iar comenzile pentru fabrici, un indicator al viitoarei productii, au avansat in octombrie, in contextul cererii puternice din afara zonei euro. Uniunea monetara, cea mai mare piata de export as Germaniei, a intrat in recesiune in trimestrul al treilea.