1 / 4

“Ne asteptam la o imbunatatire a economiei din toamna”

Laszlo Diosi (foto) considera ca economia tarii va avea o evolutie mai buna in ultimul trimestru al anului decat cea din perioada iulie-septembrie si se asteapta la o imbunatatire a acesteia din toamna anului 2010.

“Vad o crestere a portofoliului de credite la nivelul sectorului bancar de 7-10% in acest an, insa la valoarea nivelului depozitelor va depinde in mare masura de strategiile adoptate de fiecare banca”, precizeaza presedintele OTP Bank Romania.

Seful bancii se asteapta ca evolutia cursului valutar sa fie stabila si vede un pret cuprins intre 4,1 si 4,3 lei pentru moneda unica europeana.

Gabriel Cretu, director al sectorului de canale distributie si management al sucursalelor, considera ca aprecierea leului va duce la marirea cererii pentru creditele in euro, in conditiile in care imprumuturile in moneda nationala sunt mai scumpe.

Reprezentantii OTP Romania au afirmat ca valoarea creditelor ipotecare contractate de la inceputul anului a scazut, insa numarul lor a crescut. Aceasta diferenta reiese din reducerea preturilor la apartamente, a gradului de indatorare si a apetentei clientilor catre un venit mai bun.

“Desi ianuarie este o luna slaba, de obicei, pentru sectorul bancar, pentru noi a fost una mai buna decat ne-am fi asteptat”, a declarat Cretu.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri