2 / 4

70% din creditele reesalonate revin in cateva luni la normal

Diosi a afirmat ca aproximativ 8% din creditele cu garantie ipotecara acordate persoanelor fizice au fost reesalonate, iar din aceasta valoare 70% dintre ele revin la structura normala in cateva luni.

“Dupa reesalonarea unui credit, clientii isi schimba atitudinea fata de consum, economisesc mai mult si isi pot plati ratele la valoarea initiala”, sustine presedintele OTP Bank Romania.

Din sectorul corporate, rata de reesalonare este de 8%, insa din segmentul IMM-urilor nu au existat foarte multe cereri de acest gen.

“Incercam sa cautam solutii pentru creditele luate de persoanele juridice ale caror garantii au scazut. De asemenea, ne confruntam si cu o scadere a gradului de orientare catre risc a clientului-companie”, a explicat Cretu.

Privind tipul de moneda in care se imprumuta romanii, euro este preferat de catre persoanele fizice, insa pe sectorul corporate proportia intre leu si moneda europeana este relativ egala.

“De asemenea, portofoliul de credite in franci elvetieni nu arata diferit fata de cele in euro, insa oferta este mai scumpa fata de cea in moneda unica europeana”, afirma Gabriel Cretu.

Diosi a mai declarat ca dintre creditele acordate persoanelor fizice circa 25% au fost acordate prin programul Prima Casa.

Inapoi la articol

Setari Cookie-uri